Kremui :
500 g. Maskarponės sūrio
420 g riebios grietinėlės
3 v.š. cukraus
1 ind. Rududu
2,5 v.š. želatinos
4 v.š. ištirpintos vandenyje kavos ( naudojau tirpią Nescafe )
pusės citrinos sultys
Vyšnioms :
400 g šaldytų arba šviežių vyšnių
2 v.š. cukraus
pusės citrinos sultys
Biskvitui : 3-4 biskvitai 24 cm forma
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
Drėkinimui sirupas iš citrinos sulčių,virinto vandens ir cukraus.
Biskvito gaminimas ČIA
1.Kremui išbrinkiname želatiną.Tris kart daugiau vandens nei želatinos.
2.Vyšnias užpilame cukrumi ir pilame pusės citrinos sultis.
3. Grietinėlę išplakame su cukrumi.
4.Maskarponę ir Rududu išsukti iki vientisos masės.Produktai turi būti kambario temperatūros.
5.Abi mases sujungti į vieną.Plakant supilti kavą, pilti pusės citrinos sultis. Ant garų vonelės ištirpiname želatiną ir pravėsusią plakdami, po truputį pilame į kremą.Dedame kremą į šaldytuvą 15-20 min.Stebėkite,kad per daug nesustingtų.Kremas turi būti purus ir gaivus.Riebumo tikrai nesijaučia.
6.Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą,nuvarviname ir atidedame į šoną .Sirupą tiktai sunaudosite,o vyšnios taps skanesnės ir nepraras spalvos.
7.Sluoksniuojame : Kremą padalinkite lygiomis dalimis,kad užtektų kiekvienam sluoksniui ir torto viršui ir šonams aptepti.Kremo gali pasirodyti labai daug ,bet tikrai sunaudosite.Dedame biskvitą , dėliojame vyšnias ,tepame kremą .Biskvitą galite sudrėkinti virinto vandens ir citrinos sulčių su cukrumi sirupu.Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį ,nes kremas nusidažys.Taip pakaitomis pertepkite visus biskvitus.Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
Puošti pagal savo fantaziją ir skonį.
Skanaus !!!
Isbandytas - 10 balu ,skanus ,gaivus labai aciu Jums
AtsakytiPanaikintiRita :) dabar bandusiu kitus :)