Biskvitams : naudojau 26 cm torto formą
150 g. cukraus
200 g. medaus
200 g. sviesto
3 kiaušiniai
2 a.š. sodos (nugesintos su actu)
miltų,kad tešla būtų tiršta
Kremui :
1 l 30 % riebumo grietinės
2 pak. mėgstamo skonio želė
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
Eiga:
1.Pagal instrukciją paruošiame želė .Sustingus supjaustome gabaliukais.
2.Cukrų,medų ,sviestą dedame į dubenį ir statome ant puodo su garais.Maišome kol visi produktai susijungs.
3.Į pravėsusią masę dedame kiaušinius,miltus ,nugesintą sodą.Viską išmaišome.Tešla turi gautis tokia,kad galima būtų tepti šaukštu.
4.Imame torto formos dugną ,lapą kepimo popieriaus ir popierių prie dugno užspaudžiame su tortinės šonais.Šaukštu plonai tepame tešlą ant prispausto kepimo popieriaus.Kuo ploniau tepsite tešlą tuo skanesnis bus tortas.Kepame orkaitėje nuo 8 iki 10 min.kol paruduos.Iškepusį išimame ir ruošiame kitą.Ir tokiu būdu iškepam iš viso tešlos kiekio.
5.Grietinę gerai išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis.Sudedame želė gabaliukus .
6.Pakaitomis sutepame visus biskvitus.
Puošiame pagal savo fantaziją.Mano torto šonai aptepti grietinės kremu ir apibarstyti smulkintais šokoladinių sausainių trupiniais su riešutais.Trečiadienį kepame biskvitus,ketvirtadienį tepame,šeštadienį puošiame ir valgome :) Medaus tortas turi subręsti.Suteptą tortą brandinkite bent parą. Skanių akimirkų !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą