2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Nekeptas Mascarponės sūrio tortas

Pagrindui :    26 cm tortinė

250 g.  sausainių ( Gaidelio tipo )
100 g. sviesto
2 šaukštai juodos kakavos
keli šaukštai kondensuoto pieno
50 g. graikinių riešutų

Sūrio sluoksniui:

500 g. Mascarponės sūrio
300 g grietinėlės 35 % riebumo
2,5 šaukšto želatinos
indelis kondensuoto pieno

Eiga:
Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.Sausainius sulaužome arba  dedame į trintuvą ir kartu su riešutais susmulkiname.Sviestą ištirpiname,dedame kakavą ,kondensuotą pieną  ir sumaišome su sausainių ir riešutų mase.Tortinę išklojame kepimo popieriumi .Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus.Dėti į šaldytuvą .Kambario temperatūros Mascarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti.Atšaldytą grietinėlę išplakti.Į sūrio ir kondensuoto pieno  masę įmaišyti plaktą grietinėlę ir pilant silpna srovele įmaišyti ant garų ištirpintą ir truputį pravėsusią želatiną.Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo.Dėti į šaldytuvą 2 valandom arba nakčiai.Viršų apibarstome kakavos milteliais .Skanaus !!!









4 komentarai:

  1. Rita, kokiu kiekiu vandens užpilate želatiną?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda,pilkite tris kartus daugiau vandens nei naudojate želatinos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip pagrinda darot jus sviesta dar su kondensuotu pienu ir kakava paverdat ar ne?

    AtsakytiPanaikinti