2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Šernienos troškinys

1,5 kg. šernienos
2 morkos
1 didelis svogūnas
kelios skiltelės česnako
poras
paprika pagal skonį (nebūtinai)
kelios bulvės
pomidoriukai (nebūtinai)
druskos
pipirų
aliejaus marinavimui
prieskonių žvierienai arba kitokių tinkančių šiai mėsai
Marinavimas:
Medžiotojų naudojamas marinavimo būdas,mėsą supjaustyti  ir įtrinti prieskoniais.Jokios druskos ,jokios rūgšties.Marinavimo būdas iš   čia  . Aš naudojau Armėnišką prieskonių mišinį.Aliejų įkaitinti iki pradės kilti burbuliukai,bet jokiu būdu neužvirinti ir pilti ant prieskoniais ištrintos mėsos.Turi  apsemti. Laikyti per naktį ar ilgiau.Pamarinuotos mėsos gabaliukus nusausinti ,apkepinti sausoje keptuvėje ar giliame puode. Dėti mėsą i troškinimo indą sudėti pusę svogūno ,česnaką ,druskos.Mėsą užpilti sultiniu arba vandeniu ir troškinti 1,5 val.   Supjaustytas morkas,porą ,kitą pusę svogūno ,papriką pakepinam ,bulves supjaustome gabaliukais ir viską sudedam į troškintuvą.Troškinam dar 0,5 val. Reikia žiūrėti,kad bulvės nebūtų kietos.Pačiam gale dedame per pusę perpjautus pomidoriukus ir dar troškinam kol pašus ,bet neišsileis.Bendras troškinimo laikas 2,5 val. .Turiu pasakyti ,kad tikrai labai skanu.Mėsytė minkštutėlė ,manau šis marinavimo būdas  tiktų ir jautienai ir kiaulienai.Skanaus !!!










Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą