4 v.š. tirpinto sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė pieno ( 250 ml )
1 stiklinė miltų (250 ml)
druskos
Jautienos įdarui :
600 g. virtos jautienos
1 lapkotinio saliero stiebą
1 svogūną
kelis saulėje džiovintus pomidorus
pipirų ,raudonėlio
druskos
200 ml grietinėlės
1.Susmulkiname svogūną ,salierą ir pomidorus. 2.Dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepiname kol svogūnai suminkštės.Tada dedame druskos,pipirų ,raudonėlio ir pilame grietinėlę. Viską patroškiname kol truputį sutirštės.
3.Sumalame virtą jautieną ir sumaišome su pakepinta daržovių mase.Jeigu masė sausoka įpilame mėsos virimo metu susidariusio sultinio.
Crêpes tešlos gaminimas :
1.Ištirpiname sviestą ir truputį atvėsiname.
2. Į sviestą dedame kambario temperatūros kiaušinius ir pilame kambario temperatūros pieną .Dedame miltus ,druską ir maišome ,kad neliktų gumuliukų. Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną ,galite sugadinti tešlą. Tirpintas sviestas sušoks ir tešla nebus vientisa.Tragedijos nėra ,bet galima kaip geriau .
3.Toliau kepame kaip lietinius .Riebalų kepant nereikia .
Kiek domėjausi crêpes tešlos paruošimu,tešla gali būti brandinama per naktį .Aš gaminau iš nebrandintos tešlos .
Mano crepês buvo maži vieno mažo samtuko tešlos blyneliai. Iš šios tešlos normos gavosi 22 blyneliai.
Crêpes susukimas :
Ant blynelio tepame jautienos įdarą ir susukame kaip vyniotinį.
Prieš valgant apkepiname keptuvėje su trupučiu riebalų ir kepame iki gražiai apskrunda.
Tiekiame su grietine arba sultiniu.
Skaniausi linkėjimai ,
Gėris <3 valgyčiau.. valgyčiau.. kol neliktų nė vieno :)
AtsakytiPanaikintiSilva , tikrai sunku sustoti juos valgyti :) bet daug nesuvalgytumėte ,jie labai sotūs :D
PanaikintiNu ir seile istyso,taip skaniai atrodo mmm,butinai ryt isbandysiu.ACIU
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo !
AtsakytiPanaikinti