2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Lazanija pagal Jamie Oliver

 Nėra greit pagaminamas patiekalas ,tad jeigu esate labai alkani teks pakentėti.Rezultatas vertas pastangų , nepatingėkite .Šis lazanijos receptas mano mėgstamiausias.

Bolonijos padažui :
2 nedideli svogūnai
2 skiltelės česnako
2 salierų stiebai
2 morkos
pipirų,druskos, raudonėlio,bazilikų
500 g.  jautienos ,kiaulienos faršo mišinio
800 g.konservuotų pomidorų
50 g. parmezano arba Džiugo sūrio

Lazanijai:
250 g. lazanijos lakštų
500 ml riebios grietinėlės
150 g parmezano arba Džiugo 
1 didelis pomidoras arba 2-3 mažesni
baziliko

1.Daržoves susmulkiname ,dedame raudonėlio ,pilam į puodą alyvuogių aliejaus ir kepiname apie 7 min.. 
2.Dedame mėsą ,pilam pomidorus .Įpilame 400 ml vandens, dedame pipirus ,bazilikus, druską.Troškiname 45 min. vis pamaišant.Vanduo turi nugaruoti ir gautis troškinys .Nukeliam nuo ugnies ir dedame  parmezaną.
3.Pagal Oliverį lakštus reikia apvirti ,bet aš  neverdu ,nes man jie labai sulimpa .Bolonijos padaže palikau daugiau skystimo lakštams išbrinkti.
4.Trečdalį padažo pilame į kepimo indą ,klojam sluoksnį lakštų ,trečdalį grietinėlės ir ketvirtadalį sūrio .Gardiname šiek tiek druskos ir pipirų.Taip kartojame dar 2 kartus. Paskutinis sluoksnis grietinėlės su sūriu .
5.Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorus ,baziliką .Uždengiame folija ir šauname į 190 laipsnių  įkaitintą orkaitę ir kepam 20 min. po 20 min. nuimam foliją ir kepame dar 35 min.Tik iškepusios nepjaustykite ,leiskite truputį susistovėti .Pastovėjusią,bus lengviau pjaustyti ,nes jinai pakankamai minkšta .
 Dieviškai skani lazanija !! Nenoriu jokių kitokių lazanijos receptų .

 Skaniausi linkėjimai,
 Rita





Pagal Jamie Oliver

2 komentarai: