Bolonijos padažui :
2 nedideli svogūnai
2 skiltelės česnako
2 salierų stiebai
2 morkos
pipirų,druskos, raudonėlio,bazilikų
500 g. jautienos ,kiaulienos faršo mišinio
800 g.konservuotų pomidorų
50 g. parmezano arba Džiugo sūrio
Lazanijai:
250 g. lazanijos lakštų
500 ml riebios grietinėlės
150 g parmezano arba Džiugo
1 didelis pomidoras arba 2-3 mažesni
baziliko
1.Daržoves susmulkiname ,dedame raudonėlio ,pilam į puodą alyvuogių aliejaus ir kepiname apie 7 min..
2.Dedame mėsą ,pilam pomidorus .Įpilame 400 ml vandens, dedame pipirus ,bazilikus, druską.Troškiname 45 min. vis pamaišant.Vanduo turi nugaruoti ir gautis troškinys .Nukeliam nuo ugnies ir dedame parmezaną.
3.Pagal Oliverį lakštus reikia apvirti ,bet aš neverdu ,nes man jie labai sulimpa .Bolonijos padaže palikau daugiau skystimo lakštams išbrinkti.
4.Trečdalį padažo pilame į kepimo indą ,klojam sluoksnį lakštų ,trečdalį grietinėlės ir ketvirtadalį sūrio .Gardiname šiek tiek druskos ir pipirų.Taip kartojame dar 2 kartus. Paskutinis sluoksnis grietinėlės su sūriu .
4.Trečdalį padažo pilame į kepimo indą ,klojam sluoksnį lakštų ,trečdalį grietinėlės ir ketvirtadalį sūrio .Gardiname šiek tiek druskos ir pipirų.Taip kartojame dar 2 kartus. Paskutinis sluoksnis grietinėlės su sūriu .
5.Ant viršaus dedame pjaustytus pomidorus ,baziliką .Uždengiame folija ir šauname į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 20 min. po 20 min. nuimam foliją ir kepame dar 35 min.Tik iškepusios nepjaustykite ,leiskite truputį susistovėti .Pastovėjusią,bus lengviau pjaustyti ,nes jinai pakankamai minkšta .
Dieviškai skani lazanija !! Nenoriu jokių kitokių lazanijos receptų .
Dieviškai skani lazanija !! Nenoriu jokių kitokių lazanijos receptų .
Skaniausi linkėjimai,
Super foto!
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
AtsakytiPanaikinti