2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Persikai ''Breskvice''

''Breskvice''-persiko formos sausainiai ,kurių puselės išskobtos ir užpildytos kremu, bei pagardintos riešutais.Tai yra tradicinis Kroatijos švenčių  ir bet ypatingų progų saldumynas.Senai ruošiausi pagaminti šį gražų ir skanų desertą ,bet aš nelabai draugauju su maistiniais dažais ,tai  vis nesiryžau .Viename  žurnale radau puikią alternatyvą  ,dažymą natūraliais produktais ,tam puikiai tinka morkos ir burokėliai  :). Kiek skaičiau ir domėjausi receptais tai yra įvairių persikų užpildymo kremu receptų  ,aš naudosiu lietuvišką variantą- Rududu ir graikinius riešutus.
Tešlai:
2,5-3 stiklinės miltų
100 g. sviesto ir sviesto skardai
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
Pusę stiklinės cukraus
Pusę šaukštelio kepimo miltelių
Pusę šaukštelio citrinos sulčių
Įdaras:
Rududu
graikiniai riešutai
Puošimui :
cukrus arba cukraus pudra
morkų sulčių
virto burokėlio sulčių

Sviestą ištriname su grietine,cukrumi ,dedame su kepimo milteliais išplaktus kiaušinius ir citrinų sultis.Viską gerai išmaišome.Suberiame persijotus miltus ir maišome kol tešla bus tirštesnė už grietinę.Palaikome pusvalandį šaldytuve.Iš šaltos tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ,lengvai prispaudę dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi.Šauname į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepame apie 10 min.Neperkepkite ,nes bus kieti ir bus sunku išskobti puseles .Iškepusias puseles, dar šiltas
išskaptuojame nedideles duobutes.Į kiekvieną duobutę dedamo po puselę riešuto ir užtepame Rududu kremo.Puseles suklijuojame.Persikus nudažome morkų sultimis ,o raudonį padarome iš  virto burokėlio sulčių aš raudonį dažiau teptuku,labai natūraliai gavosi .Apibarstome cukraus pudra arba cukrumi.Kad cukrus nenubyrėtų reikia apvolioti dar drėgnus persikus ,o jeigu barstysite pudrą ,tai prieš nešant į stalą.Iš šios normos išėjo 9  dideli ir 6 maži persikai.Viskas :) Gražu ,skanu ir nekasdieniška :) Puikiai tiks ir vaikų šventei .Skanaus !!!







Visos foto ir nuorodos į receptus yra ir mano Facebook  puslapyje : čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą