Biskvitui: forma 24 cm
200 g. sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
100 g,krakmolo
vanilės
1 šaukštas cukraus pudros
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
miltų tiek,kad tešla būtų vidutinio tirštumo
1 didelė skardinė konservuotų persikų
Biskvito gaminimas :
1.Atskiriame trynus nuo baltymų ,trynius išsukame su cukrumi ,dedame sviestą ir viską išmaišome.
2.Baltymus ,su žiupsneliu druskos, išplakame iki standžių putų.
3.Į trynių masę dedame cukraus pudrą,vanilę,krakmolą,kepimo miltelius.Po šaukštą dedame baltymus ,miltus ir maišome kol tešla bus vidutinio tirštumo.
4.Konservuotus persikus supjaustome gabaliukais ,skystį paliekame atskirai.Pilam paruoštą tešlą į formą ir šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 min.
5.Po 10 min. traukiame biskvitą ,ant viršaus dedame persikus ir atsargiai pilam atidėtą sirupą nuo persikų per visą biskvito viršų ir kraštus.Sirupo daugiau negu pusę.Šauname atgal į orkaitę ir dar kepame 40-50 min. Po 40 minučių patikrinam .Iškepusį ir atvėsiname.
Kremui:
0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų ( naudojau ''Pieno žvaigždžių'' Gamtos )
420 ml. grietinėlės ,jeigu tortą puošite šiuo kremu dar 100-200 ml. grietinėlės
1 mažą indelį konservuotų persikų kremui,jeigu persikais puošite ir viršų pirkite didelį indelį
4,5 v.š. želatinos ( Standartiškai 1 litrui skysčio reikia 20-30 g želatinos)
cukraus pagal skonį
1 pak. persikų skonio želė
Kremo ir želė gaminimas:
1.Į pasirinktą torto formą klojame maistinę plėvelę.
2.Pagal instrukciją tik su trupučiu mažesniu kiekiu vandens pasidarome želė ir dedame sustingti.
3.Nuo konservuotų persikų nupilame sirupą ir dedame atskirai.
4.Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens.
5. Grietinėlę išplakame su cukrumi .Plakdami pilame pasukų jogurtą ragaujame ,jeigu trūksta saldumo beriame cukraus ir dar plakame.
6.Plakdami silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą želatiną.
7.Įmaišome gabaliukais susmulkintus persikus.Dedame kremą sustingti .Aš pilu truputį kremo į mažą indelį ir dedu į šaldytuvą.Jeigu būna per mažas kiekis želatinos ,kremas būna minkštas .Tada reikalingas dar papildomas šaukštas želatinos.
8.Sirupu nuo persikų sudrėkinu biskvito apačią ir palieku įsigerti.
Torto gaminimas:
1.Biskvitą dedame į tortinę.
2.Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.
3.Ant viršaus pilame pusę kremo,klojame želė ir supilame kitą pusę kremo.Dedame į šaldytuvą sustingti,geriausiai per naktį.
4.Viršų puošiame pagal jūsų skonį ir fantaziją.Aš naudojau tą patį kremą , jį sutryniau ,kad nesimatytų persikų gabaliukai. Kremas tapo labai gražios gelsvos spalvos.Taip pat naudojau migdolų drožles ir persikus ''Breskvica''.Persikų receptas : čia .
Skaniausi linkėjimai ,
labai dziugu Rita,kad mano persikinio pyrago receptas praverte tavo kuryboje,labai graziai papuostas ir as jau varvinu seile,koks jis yra skanus.Sekmes kurybineje veikloje!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū ,Dalia ,tortas labai skanus ,o biskvitas... iš vis be žodžių ,visiems labai patiko ,būtinai kepsiu ir pyragą pagal Jūsų receptą :)
AtsakytiPanaikintiar sviestas turi būti kambario temperatūros ar tirpintas?
AtsakytiPanaikintiSviesto nereikia tirpinti ,išsukti labai patogu ir blenderiu ,nebūtinai kambario temperatūros ;)
AtsakytiPanaikinti