2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Picos pynutė ( Pizza Braid )

Picos pynutė,picos pyragas-kaip pavadinsi taip nepagadinsi . Pamačiau šią idėją ir labai patiko. Įdarą galima rinktis pagal savo skonį ir fantaziją .Dar patiko ,kad iš šios tešlos kiekio galima iškepti 2 pynes.O jeigu jums 2 pynučių per daug ,pusę tešlos galima užšaldyti.Šaldytą tešlą galima laikyti iki 2 mėn. , o šaldytuve atidėtą iki 2 dienų .Patogumas nerealus 😊 Pasidarai ,užšaldai arba  dedi  į šaldytuvą ir štai jums greita pica arba pyragas .


Mielinei tešlai:

1 1/2 stiklinės šilto vandens (45 C )
2 v. šaukštai cukraus
1 šaukštas sausų mielių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
4 stiklinės miltų

Įdarui:  ( recepte buvo be mėsos  )
trinti konservuoti  pomidorai ( 1 pynei sunaudojau pusę 400 g. skardinės)
kepinti svogūnai  (1 raudonas )
Džiugo sūris ( 50 g.)
Mocarela ( 100 g. )
pipirai
picos prieskoniai
150 g apdorotos mėsos  ( tinka bet kokia turima kepta ar virta mėsa  )

Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį ,mieles ir cukrų.Leidžiame pastovėti 10 min. Supilame aliejų ,druską ir 2 puodelius miltų . Sudedame po 1/2 puodelio likusius miltus ,kai tešla atlips nuo dubens kraštų.Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkome tešlą apie 8 min. kol taps elastinga ir nelips prie pirštų. Dubenį patepame aliejumi ,įdedame tešlą ir uždengę drėgnu audeklu pastatome šiltai valandai.Po valandos daliname tešlą į 2 dalis ,iš vienos iškočiojame stačiakampį.Įdarui pakepinam svogūnus ,dedam mėsą ,prieskonius ,pomidorus.Išilgai per vidurį dedame įdarą ant viršaus tarkuotus sūrius.Šonuose padarome 1 cm. įpjovas ir formuojame pynę.Suformuotą aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje  15-20 min. Iškepusią palaikome 5 min. ir raikome dantytu peiliu.Likusią tešlą šaldome arba dedame į šaldytuvą .Jeigu jums mažai vienos pynės galite daryti 2 arba išsikepti picą .Skanaus !!!









šaltinis :  čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą