Pagrindui:
200 g. Selgos sausainių
100 g. sviesto
3 šaukštai kondensuoto pieno
Braškių sluoksniui :
250 ml. trintų braškių su cukrumi
250 ml. braškinių pasukų jogurto
2 šaukštai kondensuoto pieno
1 šaukštas citrinos sulčių
2,5 šaukšto birios želatinos
Mascarponės sluoksniui :
250 g. Mascarponės
250 ml. 18 % riebumo grietinėlės
vanilės
kondensuoto pieno pagal skonį
2,5 šaukšto želatinos
Pamerkiame želatiną ,pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos.Sausainius susmulkiname,sviestą ištirpiname ir pilame ant sausainių masės ,dedame kondensuotą pieną ir išmaišome. Į tortinę dedame sausainių masę ir spausdami išlyginame.Naudojau 24 cm. tortinę. Dedame į šaldytuvą sustingti.Braškių masę išmaišome su jogurtu ,dedame kondensuotą pieną ,citrinos sultis ir silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną.Paruoštą masę pilame ant sustingusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą .Laukiame kol braškių sluoksnis sustings ir ruošiame Mascarponės sluoksnį. Mascarponę ištriname ,pilame grietinėlę ,dedame vanilę ir kondensuoto pieno pagal skonį.Silpna srovele ,maišydami pilame ištirpintą želatiną .Paruoštą Mascarponės ,grietinėlės sluoksnį pilame ant sustingusio braškių kremo. Dedame į šaldytuvą ,geriausiai per naktį.Viršų puošiame braškėmis.Skanaus !!!
Aš Facebooke : čia
skniai atrodo :)
AtsakytiPanaikinti