Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
1,5 v.š. aliejaus
0,5 stiklinės karšto sūdyto vandens
Įdarui:
200 g. varškės
2 šaukštai cukraus
vanilės
braškių ( tinka ir šaldytos)
1.Miltus berkite į didelį dubenį,pilkite aliejų ir karštą pasūdytą vandenį.
2.Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso ,toliau darbuojamės rankomis.
3.Tešlą gerai išminkykite ,tik nedėkite daugiau miltų.Tešla elastinga,nelimpanti.Kočiojimui miltų neprireiks.
4.Įdarui varškę ištriname su cukrumi, trupučiu vanilės .
5.Braškes supjaustome gabaliukais.
6.Tešlą dedame ant stalo ir plonai iškočiojame blyną .Stiklinės ar taurės pagalba išspaudžiame apskritimus.Į vidurį dedame braškės gabaliuką ir šaukštelį varškės.Kraštus paspaudžiame ir užtvirtiname šakute arba užlankstome.
7.Pagamintus virtinius dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame 4-5 min. Valgome su grietine arba jogurtu .Labai skanu grietinės ar jogurto ir trintų žalių braškių su cukrumi padažas .
Skanaus !!!
atrodo tobulai !!!!
AtsakytiPanaikintiRenata ,ačiū :)
AtsakytiPanaikinti