2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Persikinis-jogurtinis tortas

Gaivus ,mažai kaloringas ,vasariškas tortukas. Kadangi turėjau anksčiau iškeptą biskvitą ,tai gamyba užtruko apie 20 min.



24 cm. skersmens torto formai reikės :
1 biskvitą  mano pagal  šį   receptą ,galima naudoti ir pirktinį
0,9 l persikų skonio jogurtinių pasukų arba jogurto
250 ml. riebios grietinėlės
1 didelė skardinė konservuotų persikų
cukraus pagal skonį
5,5  šaukštai birios želatinos
13 šaukštų nuo persikų likusio sirupo ,želatinai užpilti
Konservuotus persikus sutriname,sirupą pasiliekame.Persikų masę sumaišome su jogurtu.Ragaujame ir pagal skonį dedame cukraus.Pamerkiame 5,5  šaukšto želatinos su 13 šaukštų likusio sirupo. Sirupo neišpilkite ,bus biskvito drėkinimui.Grietinėlę išplakame su cukrumi ,cukraus dėkite pagal skonį ,aš dėjau 1,5 šaukšto.Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir plakdami silpna srovele pilame į jogurto ir persikų masę.Po truputį įmaišome grietinėlę ,žiūrėkite ,kad neliktų gumuliukų. Torto formą išklojame maistine plėvele ,o šonams iškerpame ir dedame kepimo popieriaus juostą,kad torto kraštai būtų lygūs.Dedame biskvitą ,sulaistome nuo persikų likusiu sirupu , ant viršaus pilame kremą ir dedame į šaldytuvą per naktį.Viršų puošiame vaisiais pagal jūsų fantaziją ir skonį.Aš puošiau žaliais abrikosais ,mėtų lapeliais ir avietėmis.
Skanaus !!!





Mano Facebook puslapis :  čia

Mano gražuolis Gencijonas

Rudbekija

Nakviša

2 komentarai:

  1. sveiki, tai zelatinos 1.5 v s reikia (darbo eigoje parasyta) ar 5.5 v s (recepte)?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, 5,5 šaukšto želatinos ,o pusantro tai ten apie cukrų ,įsiskaitykite ;)

    AtsakytiPanaikinti