Torto forma 24 cm
Biskvitui : (iš šios normos išeis 3 biskvitai )
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui :
500 ml. Maskarponės
500 ml. grietinėlės 36 % riebumo
200 g cukraus pudros ( pagal poreikius)
tarkuoto šokolado
Laistymui :
500 ml. saldintos Espresso kavos
galima įpilti kelis šaukštus kavos likerio
Gaminimas :
1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir patrigubės.
2.Pilame aliejų ir sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Pirmas 30 min. jokiu būdu nedarinėkite orkaitės durelių ,nes biskvitas sukris.
4.Atvėsintą biskvitą daliname į tris, o jeigu išeina ir į 4 dalis dalis.
5.Išverdame stiprią kavą ,dedame cukraus pagal skonį ir paliekame atvėsti.
6.Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir lengvai išmaišome su Maskarpone. Maskarponę palaikome kambario temperatūroje ,kad suminkštėtų ir lengviau išsimaišytų. Tik neplakite kremo mikseriu,nes gali suskystėti.
7.Tortui naudojau 24 cm. skersmens torto formą. Kremą taip padalinkite ,kad užtektų ir viršui ir šonams.
8. Į formą dedame biskvitą→sulaistome kava→tepame kremo→barstome šokolado.Toliau eiga tokia pati.Viršutinis sluoksnis kremo.Tortą dedame į šaldytuvą per naktį .Papuošiame tik kitą dieną.
Skanaus !!!
Va bus man sunaus gimtadienio proga,atrodo super,ir labai skaniai!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū Sandra :)
AtsakytiPanaikintiSkamba skaniai. Ir labai gražūs papuošimai!
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo... O iš ko padaryta gėlė? :)
AtsakytiPanaikintiKristina , ačiū :)
AtsakytiPanaikintiGreta , gėlytė iš mano darželio ;)
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai ir skoningai papuošta :)
AtsakytiPanaikintiArbatos pertraukėle , ačiū :)
AtsakytiPanaikintiTiesiog tobulas - kaip ir visi Jūsų receptukai ;-)
AtsakytiPanaikintiAudra Storm , ačiū :) Muzika mano ausims :)
AtsakytiPanaikinti