Nerealus pyragas , nė iš tolo nepanašus į mums įprastus obuolinius pyragus .Šiltas pyragas gana minkštas ,o atvėsęs visai kitokio skonio,panašus į pudingą.Originalus pyrago pavadinimas '' Svetajevskij .
Pyrago forma 26 cm.
Stiklinė 250 ml
Tešlai :
Tešlai :
150 g sviesto
2 st. miltų ( stiklinė 250 ml )
0,5 st. grietinės 30 %
1 v.š. kepimo miltelių
Įdarui :
8 obuoliai
2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
2 v.š. miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
Gaminimas :
1.Sviestą ištirpiname,atvėsiname ir supilame į miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
2.Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.Tešla turi nelipti prie rankų.
3.Tešlą lengvai išformuojame į kepimo indą ,pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.
4.Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
5.Suplakame kiaušinius,cukrų ,grietinę ,vanilinį cukrų ir miltus.Jeigu obuoliai labai sultingi ,miltų į užpilą dėkite daugiau .
6.Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ir likusį užpilą.
7.Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis. Jums prireiks papildomai 2 nedidelių obuolių.
8.Įkaitiname orkaitę ir kepame 180 *C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo. Kepimo laikas gali ir pailgėti. Jeigu naudosite formą mažesnę nei 26 cm,pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.Iškepusį gerai atvėsinkite ir jokiu būdu nepjaukite karšto .Pyragas turi susistovėti ir sutvirtėti. Man skanesnis kitą dieną . Skanaus !!!
šaltinis : čia
Atrodo laaaaaaaaaaaabai skanus, reikės kepti :)
AtsakytiPanaikintiČia jau vos ne kaip torčiukas!
AtsakytiPanaikintiLabai gardžiai atrodo:)
Oi kp seiles tiso apziurinejant! Labai dailus!!!
AtsakytiPanaikintiDieviška:) Taip ir jaučiasi sultingai švelnus minkštumas:)
AtsakytiPanaikintiAčiū ,jis tikrai dieviško skonio ;)
AtsakytiPanaikintiNuotraukų grožis neatsilieka nuo pyrago, viskas tiesiog tobula, būtinai išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiJis be galo skanus, taciau ties viduriu jis man tarsi neiskepe.. Visiskas skystukas isbego... gal dar sukietes :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, manau dar priklauso nuo obuolių sultingumo ir kokio skersmens formoje kepėte ,jeigu forma mažesnė nei 26 cm. tai jis gausis aukštesnis ir keps ilgiau nei 40 min.,neturi skystis bėgti ;)
AtsakytiPanaikintiKepiau 26 cm skersmens formoje, taciau greiciausiai nepasveriau obuoliu sultingumo. Bandysiu butinai vel ir taip kol pavyks. Pyragas vertas pastangu :)
PanaikintiČia tikrai į tortą labiau panašu .. O jau kaip skaniai atrodo ... mmm
AtsakytiPanaikintireceptas nurasytas;) einu kepti...labai jau skaniai atrodo ir man;)
AtsakytiPanaikintiO ar kepimo popieriaus nereikia
AtsakytiPanaikintiSviestinei tešlai kepimo popierius nebūtinas ,o ir mano kepimo forma nesvylanti ;)
AtsakytiPanaikintiPyragas superinis :) gavosi šlapias, sodrus, todėl greitai neliko ant stalo :) ačiū už receptą, kuris paįvairino visus tradicinius obuolių pyrago receptukus :)
AtsakytiPanaikintiJustina , džiaugiuosi ,kad patiko ;)
AtsakytiPanaikintiKepa orkaitej. Tikiuosi, kol atves, niekas viduriuko neiskabins, dar karsto :)
AtsakytiPanaikintisveiki, noriu paklaust ar pastovėjęs per naktį jis sutvirtės viduj, nes kol kas tai skystesnis nei tikėjausi?
AtsakytiPanaikintiMmm kaip skaniai , minkštai atrodo .. noriu .. mėginsiu :)
AtsakytiPanaikintiSuper pyragiukas , dukryte jau pada minko ;-)
AtsakytiPanaikintilabai idomiai atrodo. kaip jus obuolius pjaustet, labai idomiai atrodo!
AtsakytiPanaikintiobuolius pjausčiau plonais griežinėliais ,kuo ploniau tuo geriau ;)
AtsakytiPanaikintiPagal recepta - tai sluoksnis teslos, sluoksnis obuoliu ir vel sluoksnis teslos ir obuoliai. Nuotraukoje atrodo, ligu butu daugiau sluoksniu daryta? Ar teslos pagrinda reikia su sakute isbadyti? Aciu uz atsakyma.
AtsakytiPanaikintii.eva Jūs maišote tešlą su užpilu ;) tešlos yra tik padas ,o pjaustyti obuoliai sluoksniuojasi su užpilu :)
AtsakytiPanaikintiTobulas pyragas :) labai skanus gavosi :)
AtsakytiPanaikintiaciu uz receptuka jis superinis
AtsakytiPanaikintiKepiau jau kelis kartus, viskas pavyko puikiai, pyragas tikrai netradicinis ir labai skanus. Ačiū jums už puikų receptą :) Sėkmės :)
AtsakytiPanaikintiPasaka ne pyragas,gavosi is karto ir ne sykį kepsiu.Bendradarbems labai patiko....jis puikuosis ir ant kaledinio stalo.Grazių Jums svencių,Rita :)
AtsakytiPanaikintiSabina , ačiū :) Jums taip pat gražių ir jaukių švenčių !!!
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas! Gavosi iš pirmo karto. Nunešiau į darželį per dukrytės gimtadienį, visi labai gyrė ir prašė recepto:)
AtsakytiPanaikintiSimona ,džiaugiuosi ,kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiPirmą kartą gavosi gana gerai, o paskui visus kartus kai gaminau, per skystas vidus, man taip gražiai nesusisluoksniavo :( gal daugiau miltų reikia įdėti į užpilą, kad masė gautųsi kaip grietinė? :)
AtsakytiPanaikintiKo gero grietinė buvo prastesnė ,galima miltų ir daugiau įdėti ,tik nepadauginkite ,kremas turi būti purus :)
AtsakytiPanaikintiPyragas nuostabus.Dekoju.
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti :)
AtsakytiPanaikintiIdejau katik kepti tik i idara dejau ne grietine o gretinele nes grietines neuzteko idejau vienu saukstu daugiau miltu ziuresim kas gausis :(
AtsakytiPanaikintiAčiū už puikų receptą ;)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi,kad patiko :)
PanaikintiPats skaniausias kada išbandytas obuolių pyragas !!!! Nors man buvo truputį per saldus (na čia skonio reiakalas) vistiek, gaminsiu vėl ir vėl :)Ačiū už puikų receptą !!!!
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti :)
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už labai aiškų receptą ir atskirai labai ačiū už tai, kad parašote kokio dydžio formoje kepate, tas tikrai labai svarbu pradedantiems gamintojams:).
AtsakytiPanaikintiSveiki, ačiū ir Jums :)
PanaikintiŠiandien kepiau... Puikus... Ačiū.
AtsakytiPanaikintiisbandziau ir nenusivyliau. Tikrai geras, lengvas. Aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiTobulas pyragas
AtsakytiPanaikintiEsu kepusi tobulas
AtsakytiPanaikintiNuostabus pyragas, kepiau jau daugybe kartu ir visada gaunasi tibulas...tik cukraus dedu maziau nes megstu ne tokius saldzius pyragus.Aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiSveiki, šiandien ryte kepiau, atvėsinau balkone. Laikiau iki vakaro. Nuostabiai skanus!!!
AtsakytiPanaikinti