2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą

   
Išgirtasis pyragas yra traškus ,švelnus ,drėgnas ir su daug obuolių .Niekada nebuvau kepus trupininio pyrago ,dėl to šiek tiek nerimavau  ar pavyks. Jo esmė ta, kad ir viršuje , ir apačioje yra trupininė tešla.Obuoliai turi būti kuo sultingesni , o varškė - kuo vientisesnė ,todėl ją reikia gerai pertrinti . Nepagailėkite obuolių - dėkite kuo daugiau.Tiesiog tobulas obuolių pyragas 😋 Tiesa jis man labiau primena tortą . Kitą dieną dar skanesnis . 


 Trupiniams :
                                     
 180 g sviesto 
 280 g miltų
 50 g cukraus 
 1 a.š. cinamono

Varškės įdarui :

500 g pusriebės varškės
3 kiaušinių
150 g cukraus 
Žiupsnelio druskos 

Obuolių sluoksniui :

1kg obuolių 
100 g cukraus 
1 a.š.cinamono
 
Eiga :                                                        
                         
1.Įjunkite orkaitę ,temperatūra 180 laipsnių.
2.Trupiniams miltus persijokite ,į juos greitai burokine tarka įtarkuokite sviestą ,vis padažydami į miltus.Stambesnes sviesto drožles pirštais sutrinkite ,kad vienodai apsiveltų miltais ir būtų panašu į drėgnus trupinius.
3.Į gautą masę suberkite cukrų ,cinamoną ,sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
4.Varškę sumaišykite su kiaušiniais ,cukrumi ir druska.Maisto smulkintuvu pertrinkite varškę ,kad ji susmulkėtų ir neliktų gumuliukų.
5.Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonimis skiltelėmis.
6.Dabar formuosime pyragą : į kepimo formos dugną patarčiau įdėti kepimo popieriaus ,o į šonus kepimo popieriaus juostą . Į formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių.
7.Ant viršaus dėkite varškės masę ir ją išlyginkite,tada sudėkite obuolius ,juos suguldykite kuo glaudžiau ,kai pyragas keps ,jos susmegs.
8.Obuolius pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ( priklauso nuo obuolių rūgštumo ).Dabar ant viršaus užberkite likusius trupinius.Dėkite pyragą į orkaitę .Jis keps apie 1 val. ir 15 min. Kiek pyragas keps ,priklausys nuo to ,kokią formą pasirinksite.Jeigu naudosite apvalią atsegamą 24 cm torto formą ,ją užpildysite iki pat viršaus ,pyragas keps truputį ilgiau ,nes bus aukštas. Jei kepsite kvadratinėje ,keps trumpiau ,nes bus plonesnis .Kai iškeps ,tegul atvėsta ir sutvirtėja ,nepjaustykite jo iš kart .
Skanių akimirkų  !!!







šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''

6 komentarai:

  1. Kaip tik vakar gavau naminių obuolių, savaitgalį žinau ką veiksiu:) Kepsiu Tavo pyragą:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Odeta ,tikiuosi nenusivilsite ,gaila ,bet receptas ne mano ,sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu uz isamu receptuka.Labai skanus pyragas,visi isgyre,rekomenduoju visiem 100%

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu uz receptuka, vertas pagyru, o labiausiai pagyros, Ritute , tau:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Daug kartų kepiau ,ačių už receptą liuks!!!

    AtsakytiPanaikinti