Biskvito receptas čia iš šios normos tešlos išeina 7 -8 biskvitai , šiam tortui sunaudojau 4 biskvitus
24 cm. skersmens torto formai.
kremui:
500 ml. grietinės 30 %
500 ml. grietinėlės 36 %
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
1 maža skardinė konservuotų ananasų
1 didelė skardinė konservuotų persikų
torto viršui ir šonams:
skrudintų migdolo riekelių
apie 150-200 ml. plaktos grietinės arba grietinėlės
Biskvitus galite išsikepti prieš kelias dienas.Susmulkiname konservuotus vaisius ir dedame į kiaurasamtį nusivarvėti. Šaltą grietinę sumaišome su grietinėle ,dedame cukrų ir plakame .Vėliau palaipsniui supilame citrinos sultis ,ragaukite ir saldumą pasireguliuokite pagal savo skonį. Kremą padalinkite į 3 dalis ,palikite kelis šaukštus viršutiniam biskvitui aptepti. Į torto formą klojame biskvitą ,tepame kremą ir ant viršaus pribarstome vaisių ,toliau klojame antrą biskvitą ir eiga tokia pati kaip pirmo.Turi išeiti 3 kremo sluoksniai.Viršutinį biskvitą plonai aptepame kremu.Statome į šaldytuvą parai . Viršų puoškite pagal savo skonį.Aš naudojau plaktą grietinę su šokoladu ,šonus barsčiau migdolų riekelėmis ,viršų puošiau vaisiais.
Skanaus !!!
Va kaip auga tortuko dekoracijos :)
Mūsų daržo spanguolytės ,nerealiai gražios :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą