2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Persikinis pyragas su obuoliais ir grietinės kremu


Didelio populiarumo sulaukęs ''Obuolinis pyragas su švelniu grietinės kremu'' paskatino pabandyti kiek kitokį pyrago pagrindą.Šio pyrago pagrindas minkštesnis ir saldesnis. Pyragas kuris tikrai galėtų tapti tortu .Biskvitiniam sluoksniui panaudojau persikinio torto pado receptą   iš čia


Biskvitui :
                                           
200 g. sviesto                                                                        
4 kiaušiniai                                                                            
pusė stiklinės cukraus ( stiklinė 250 ml.)                              
100 g. krakmolo                                                                      
1 a. š. kepimo miltelių                                                                                                                    
miltų tiek ,kad teška būtų vidutinio tirštumo                            
4-5 nedideli obuoliai

Užpilui :

3 kiaušiniai
pusė stiklinės cukraus
1,5 stiklinės grietinės 30 %  riebumo
3,5 šaukšto su kaupu Ekstra miltų
1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 didelė skardinė konservuotų persikų


Biskvitui trynius atskiriame nuo baltymų ,trynius išsukame su cukrumi ,dedame minkštą sviestą ir viską išmaišome.Su žiupsneliu druskos išplakame baltymus.Į trynių masę dedame krakmolą sumaišytą su kepimo milteliais ir vanile .Po šaukštą sijojame miltus ir po truputį ,atsargiai maišydami dedame išplaktus baltymus.Tešlą padarome vidutinio tirštumo.Sudedame nuluptus susmulkintus obuolius.Ruošiame užpilą .
Išplakame kiaušinius,grietinę ,vanilinį cukrų ,cukrų ir miltus.Imame stiklinį kepimo indą,aš naudojau 32x24, pilame pyrago pagrindą su obuoliais, sudedame skiltelėmis pjaustytus ,gerai nuvarvintus persikus , ant viršaus supilame užpilą.Dedame į 180 *C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min..Reikia stebėti,kaip pyragas atrodo,jeigu labai stipriai ruduoja šonai sumažiname temperatūrą.Iškepusio pyrago viršus neturi būti skystas ,jeigu viršus skystas ,kepame toliau.Iškepusį pilnai atvėsiname ,nepjaustykite karšto ,nesusistovėjusio pyrago.Pyragas skaniausias kitą dieną.Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą