Šokoladinių sausainių pagrindas,skanus ir sotus kreminės varškės sluoksnis ir visas šis skanumynas pagardinamas saldžiarūgščiu aviečių užpilu. Mmm...nuodėmė neparagauti 😋
Pagrindui:
180 g.šokoladinių sausainių
100 g. minkšto sviesto
Įdarui:
1 kg. Philadelphia sūrio ( natūralaus skonio )
3 kiaušiniai
200 g. cukraus ( naudojau 180 g.)
2 pilni šaukštai miltų
1 šaukštas pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. apelsinų žievelių cukatų ( nebūtinai)
2.Į sausainių masę dedame gabalėliais susmulkintą sviestą ir išsukame iki vientisos masės.
3.Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi .Sausainių ir sviesto masę vienodai paskirstome po formos dugną ir dedame 10 min. į 160 *C įkaitintą orkaitę.Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4.Sūrį išplakame su cukrumi ir miltais ,dedame kiaušinius,pieną,vanilinį cukrų ,cukatus ir išsukame.
5.Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo ir šauname kepti į iki 190*C įkaitintą orkaitę 30 min.Po pusvalandžio temperatūrą sumažinam iki 150 *C ir kepam dar 30 min.
6.Pyragui iškepus praveriam orkaitės dureles ir paliekame vėsti pusvalandžiui.Pravėsusį pyragą dedame į šaldytuvą pilnam atvėsimui ir sutvirtėjimui.
7.Užpilą galite pasigaminti pagal savo skonį ir turimas uogas.Aš naudojau trintas šaldytas avietes su cukrumi . Užpilą patiekiau atskirai .
7.Užpilą galite pasigaminti pagal savo skonį ir turimas uogas.Aš naudojau trintas šaldytas avietes su cukrumi . Užpilą patiekiau atskirai .
Skaniausi linkėjimai,
O avietes dar pertrynėte per sietelį?:)
AtsakytiPanaikintine avietės nepertrintos ,nereikia ;)
AtsakytiPanaikintiLabai patiko, tik ką paragavau prie kavos. Tik man kažkaip sviesto per daug sausainiams. Ir cukatų dėsiu daugiau kitą kartą. Bet pats pyragas, pasaka. Ačiū už receptą, kartosiu!
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi ,kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti, o kremine varske tokia kaip 'Philadelphia cream cheese" tiktu?
AtsakytiPanaikintiManau ,kad tinka :)
AtsakytiPanaikinti