2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis
''Raganų'' kepsnys
Mano patobulintas receptas iš močiutės užrašų .Pavadinimo nekeičiau , kodėl pavadinta Raganų kepsniu nežinau ,gal dėl įvairių sluoksnių ,priburta,pritarkuota...;) Viskas labai paprasta ir skanu :)
Produktų kiekiai yra apytiksliai. Kepimo indas 27x22 cm. , 8cm aukščio .
apie 1 kg kiaulienos faršo
faršui prieskoniai : svogūnas,česnakas,pipirai,druska ,mirkytas batonas ,kiaušiniai
2 morkos
2 svogūnai
apie 250 g. cukinijos
7 vidutinio dydžio apvirtos bulvės
kelios šakelės krapų
druskos
pipirų
2 kiaušiniai
250 ml. grietinėlės
keli šaukštai majonezo , šaukštas pom. padažo
gabalėlis fermentinio sūrio
šaukštas Ekstra miltų
Bulves nuskutame ir apverdame pasūdytame vandenyje , atvėsiname.Pasiruošiame faršą.Morkas ir gabalėlį cukinijos sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus supjaustome pusžiedžiais,dedame druskos ,pipirų ir patroškiname kartu su morkomis ir cukinija .Kai daržovės suminkštės dedame apie šaukštą pomidorų padažo , smulkintų krapų ,išmaišome ir pastatome atvėsti. Bulves sutarkuojame burokine tarka. Į kepimo indą dedame sluoksnį faršo ,sluoksnį bulvių ,sluoksnį daržovių ,daržovių viršų palaistome grietinėle.Mano kepimo indas aukštas ,tai sluoksnius pakartojau .Viršų patepam majonezu ir šaunam į įkaitintą orkaitę.Pradėjus kepti karštį sumažiname.Kepimo laikas apie 1 val. Kepimo laikas priklauso ir nuo to kokį kepimo indą pasirinksite ,plonesnis sluoksnis keps trumpiau.Iki kepimo pabaigos likus 20 min. likusią grietinėlę sumaišome su šaukštu Ekstra miltų ,mušam kiaušinius ,išplakame . Į plakinį patarkuojame sūrio,įpjaustome krapų.Masę pilame ant kepsnio ir kepame toliau.Kepsnį galima valgyti ir su jūsų mėgstamu padažu.Skanaus !!!
Labai labai skanus �� jau kokia 5karta gaminu ,super receptukas ��
AtsakytiPanaikinti