2013 m. lapkričio 25 d., pirmadienis

Senoviškas guliašas

                                                                                                         
Labai paprastas ,su daug tiršto padažo ,bulvių košė su keptų moliūgų tyre , rauginti agurkai .
Reikės:
1 kg. kiaulienos mentės
2 morkų
2 svogūnų
5 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
2-3 šaukštai miltų
druskos,pipirų
krapų,petražolių
500 ml. sultinio arba vandens

Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama riebaluose.Pridedame pakepinto pomidorų padažo,užpilame sultiniu arba vandeniu ir troškiname apie 1 val. . Baigiant troškinti ,sudedame kepintas morkas su svogūnais ir česnakais ,krapus,pipirus ,jeigu trūksta beriame druskos.Iki rudumo pakepiname 2-3 šaukštus miltų ,atskiedžiame sultiniu iš troškinio ,ištriname per sietelį ,kad neliktų gumuliukų ir pilame į puodą.Troškiname 15 min..Toliau supilame grietinę ir užviriname.Jeigu norite troškinio su daugiau padažo pilkite 700 ml. sultinio ir apie 3 -4 šaukštus miltų.Valgome su bulvių koše ,raugintais agurkais arba jūsų mėgstamomis daržovėmis.
Aš gaminau bulvių košę su keptais moliūgais.Moliūgą supjaustome gabaliukais ,dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į orkaitę kol suminkštės.Iškepusius moliūgo gabaliukus sutriname blenderiu.Moliūgų tyrę įmaišome į tradiciniu būdu paruoštą bulvių košę.Viskas ,senovinis guliašas paruoštas ,skanaus !!!







mano patobulintas receptas , pagal 1957 m. ''Šeimininkės vadovas''

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą