Purus kondensuoto pieno biskvitas ,pakaitomis perteptas Rafaelo kremu su trintais juodaisiais serbentais.Kepiau tortuką o mažoji vis klausinėjo : '' kam kepi ? močiutei ? '' Kadangi tortas jos močiutės gimtadienio proga ,tai pavadinimas kaip ir savaime susidėliojo 😊
Biskvitas :
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
200 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Rafaelo kremas :
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml. grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml. trintų juodų serbentų su cukrumi
Biskvitų sulaistymui:
200 g. virinto vandens
2 šaukštai cukraus
1 citrinos sultys
Kepimo forma 21 cm.
Kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu , suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.Viską gerai išmaišome.Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ,pilame tešlą ir šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę
20-25 min. Viskas priklauso nuo jūsų orkaitės ,tikrinkite mediniu pagaliuku. Biskvitą atvėsinkite ir pjaukite į 3 dalis .
Pasiruoškite sirupą. Kremui kambario temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.Su standikliu išplakame grietinėlę ir lengvai maišydami sujungiame abi mases.
Torto surinkimas :
Pirmą biskvitą sulaistome sirupu ,tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų sluoksniai dedame kremą .Tą patį padarome ir su antru sluoksniu.Likusį kremą panaudojame viršui .Dedame parai į šaldytuvą.Viršų galima aplieti šokolado glazūra.Viskas ,skanaus !!!
Oho, dieviškai gražus.. :}}
AtsakytiPanaikintiAčiū Ritule :)
AtsakytiPanaikinti