2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Nostalgiškas kepinys primenantis močiutės pyragus ,kurie buvo kepami pečiuje.Receptas iš senosios
knygos '' Šeimininkės vadovas'' ( 1957 m. ).Recepto teksto nekeičiau ,pateikiu taip kaip surašyta knygoje ,gal ir keistokai nuskambės kai kurie sakiniai ,bet tikrai mieliau skaityti originalą.
500 g miltų
250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra )
3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus )
150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau )
7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių )
vanilinio cukraus arba citrinos žievelių
Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį,ir šaltame kambaryje užminkoma tešla.Pridengus skepetėle ,apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų.Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi ,ištepama sviestu ir išbarstoma miltais.Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant .Sutrupinus pusę tešlos ,uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių .Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį.Plokštainis kepa 30-40 minučių,paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.
Štai va toks receptas :) Krosnį šiais laikais mažai kas turi ,tai šaukite į 180 * C įkaitintą orkaitę .Tešlą ne trupinau ,o tarkavau burokine tarka.Vanilinio cukraus nedėjau ,nutarkavau citrinos žievelę.Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę.Kepimo forma 32x24 cm. Jeigu prie šilto pyrago atsirastų stiklinė pieno būtų TOBULA :) Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Labai idomus metodas, reiks pabandyti..Seniai ieskojau gero trupininio pyrago recepto, nes savaji pameciau...as I ji dedu kremini suri su avieciu uogiene, arba tarkuotus obuolius, galima ant virsaus pries baigiant kepti, uzdeti lengvai plaktu baltumu , tada virsus tampa toks 'crunchy'
AtsakytiPanaikintiDobermangirl , išbandykite būtinai ,jis paprastas ,bet nerealiai skanus :)
AtsakytiPanaikintiAr sviesta reikia istirpinti ar tiesiog silta deti i tesla ir isminkyti?
AtsakytiPanaikintias irgi galvoju, ar reikia sviesta istirpinti? tai kaip yra istikruju?
AtsakytiPanaikintiNIeko nereikia tirpinti. Kaip jūs minkysite tešlą su tirpintu sviestu ? Nežinau tokios tešlos ;)Kad patogiau būtų minkyti ,galite susitarkuoti ar supjaustyti šaltą sviestą ;)
AtsakytiPanaikintiAš sviesta supjaustau gabaleliais i miltus, tada tiesiog isgrumdau, isminkau, kol tesla tampa vientisa....
AtsakytiPanaikintiSkanu!
AtsakytiPanaikintiViskas gavosi puikiai !
Kepiau su juodųjų serbentų uogiene. Kepsiu dar ne kartą.
Tooobulas pyragas! Kepiau iš dvigubo produktų kiekio!
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą. Rytoj bandysiu kepti.
AtsakytiPanaikinti