2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis
Sviestiniai sausainiai su šokoladu
Tešlai :
90 g sviesto
180-200 g miltų
60 g cukraus
1 kiaušinis
vanilinio cukraus
Glajui:
50 g juodojo šokolado
gabalėlis sviesto
1.Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vanile ir įmušame kiaušinį.
2.Į tešlą įmaišome miltus ir suminkome tešlą.Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.Iškočiojame kuo plonesnį tešlos lakštą.Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos .Prisiminkite ,kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių : Apatinių be išpjovimo viduje ir viršutinių su išpjovimu.Tešlos likučius suminkome ir išspaudžiame sausainius.
4.Kepame 200 *C orkaitėje 7-10 min. Stebėkite kepančius sausainius ,nes kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.
Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos.Atvėsiname .Ant apatinių sausainių dalių šaukšteliu tepame su sviesto ištirpintą šokoladą arba džemą .Jeigu naudosite džemą ,jis turi būti kuo tirštesnis .Išteptus sausainius, suvožiame ir apibarstome cukraus pudra.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą