24 cm torto formai
Lakštams :
250 g sviesto
200 g grietinės
400 ml miltų
truputį druskytės ( recepte nebuvo ,bet ji čia tiko idealiai
Kremui:
2 kiaušinio tryniai
500 ml pieno
3 šaukštai miltų ( naudojau Extra )
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus ( ragaukite )
1 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
1-2 šaukštus konjako
Šaltą sviestą tarkuojame į miltus . Kapojame kol sviestas apsivelia miltais.Supilame grietinę ir greitai suminkome tešlą.Per daug neminkykite ir stenkitės ,kad tešla nepradėti šilti .Dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Orkaitę įkaitinkite iki 175 * C .Tešlą daliname į 5-6 dalis .Imkite vieną dalį tešlos ir kočiokite ploną lakštą ,didesnį už jūsų tortinę . Kitas dalis galite padėti į šaldytuvą.Paruoštą lakštą dedame ant kepimo popieriaus ir šauname į orkaitę 7-10 min. Jeigu norite tamsesnio palaikykite ilgiau ,tik nesudeginkite .Kol kepa ruošiame sekantį .Lakštus atvėsiname .Galite išsikepti iš anksto ,paskui beliks tik pertepti .Lakštai turi gautis labai trapūs ir pūslėti.Dėl puslelių nesijaudinkite , tepant tortą jos subliūkš .Kuo daugiau pūslėti lakštai ,tuo skanesnis tortas .Šakute badyti nereikia.
Kremui trynius išsukame su cukrumi. Dalį šalto pieno sumaišome su miltais .Kitą dalį užviriname su sviestu ir nukeliame nuo ugnies. Šaltą pieną su miltais ir trynius po truputį pilame į karštą pieną ,maišome. Statome ant ugnies ir kaitiname kol sutirštės.Kremui pravėsus dedame vanilę ,citrinos sultis ir konjaką.
Surinkdami tortą dėkite lakštą puslelėmis į apačią ,tepkite kremą . Jeigu reikia lakštus apipjaustome iki norimo skersmens.Taip pertepame 5 lakštus. Atraižas ir 1 lakštą pasilikite trupiniams.Viršutinis sluoksnis kremo. Trupiniams pirštais sutrupiname lakštą ir barstome viršų . Pasilikite trupinių šonams.Dedame tortą į šaldytuvą ,rekomenduočiau 2 paroms .Napoleonas iš tų tortų,kuo ilgiau stovi ,tuo skanesnis tampa :) Su puošimu nepersistenkite ,Napoleonui tinka paprastas ir solidus puošimas tos pačios tešlos trupiniais ar viena kita šventę atspindinčia detale.Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą