Pagrindui :
250 g Gaidelio tipo sausainių
100 g sviesto
2-3 šaukštai kondensuoto pieno
2 šaukštai kakavos miltelių
Kremui :
500 ml riebios grietinėlės
apie 200 g trintų juodųjų serbentų su cukrumi
apie pusę indelio kondensuoto pieno ( ragaukite ir reguliuokite saldumą pagal savo skonį )
2,5 šaukšto birios želatinos
Užmerkiame želatiną.Visada brinkindama želatiną pilu tris kartus daugiau vandens nei naudoju želatinos .Tai būtų 7,5 šaukšto šalto vandens.Paliekame 15-20 min išbrinkti.
Sausainius susmulkiname,sviestą ištirpiname ir pilame ant sausainių masės.Dedame kondensuotą pieną,kakavos miltelius ir viską gerai išmaišome.
20 cm torto formos dugną išklojame sausainių mase ,suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą stingti.Prieš tai galite formą iškloti maistine plėvele ,bus paprasčiau išimti.
Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome.Jeigu grietinėlė bus šalta truputį pašildykite.Želatiną ištirpiname ant garų vonelės.Atvėsiname.
Į grietinėlės masę pilame juoduosius serbentus ir išmaišome .
Liko tik supilti želatiną .Tai darome po truputį vis maišydami.Želatinos niekada nepilkite į labai šaltą skystį,nes nuo staigaus atvėsimo,ji gali sušokti į gumuliukus.
Kremą supilame ant sustingusio torto pagrindo.Dedame į šaldytuvą stingti.Laikome šaldytuve iki tol kol patieksime.
Skanių ir malonių akimirkų Jums !!!
Gaminkite ir dalinkitės savo skanumynų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke . Labai lauksiu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą