2016 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Lietiniai su rikota ir špinatais

                                                                                                               
Iš paprasčiausių  lietinių galima sukurti visai neprastą patiekalą.Šiuo patiekalu  maloniai nustebinsite savo namiškius ar  svečius.Iš miltų ,pieno ,kiaušinio ,kelių šaukštų aliejaus ir druskos  užmaišome paprastą lietinių tešlą .Tešla turi būti skysta.Iš tirštos tešlos iškepti lietiniai bus kieti , tad nepagailėkite pieno ir nepamirškite aliejaus.Lietinius kepame keptuvėje be riebalų.



Rikotos ir špinatų įdaras :      (apie 10 nedidelių lietinių )

250 g rikotos
50 g žalių špinatų lapelių
4 v.š. tarkuoto parmezano
pipirų
žiupsnelis malto muskato
druskos

Iškeptus lietinius atvėsiname.Špinatų lapelius susmulkiname,dedame rikotą ,pipirus ,druską,muskatą  ir sūrį. Masę išmaišome ir ja pertepame lietinius.Po šaukštą masės ant kiekvieno lietinio. Prieš valgant apkepiname svieste.Man padažo nereikėjo. Norintiems valgyti su  padažu pasiūlyčiau rausvąjį  padažą.

Padažui  :

1 šaukštas lydyto sviesto
1 st. pieno
1 v.š. miltų
50 g tarkuoto parmezano
pipirų
druskos pagal skonį
1 pilnas šaukštas pomidorų padažo


Padažo gaminimas :

Išlydykite sviestą ,dėkite miltus ir nuolat maišant kepinkite iki gražiai parus.Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite apie 5 min.Viską darykite ant silpnos kaitros.Suberkite sūrį ,pomidorų padažą ,pipirus ,druską ir išmaišykite.Padažą pilkite ant apkepintų lietinių.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą