2016 m. gegužės 3 d., antradienis

Šokoladinis kefyro biskvitas keptuvėje


Noriu pasidalinti su jumis labai skanaus biskvito receptu. Biskvitas gaminamas iš mums įprastų produktų išskyrus kefyrą.Ko gero tai ir yra biskvito purumo paslaptis.Recepto šaltinyje  viskas kepama orkaitėje .Kai ką pakeičiau : į tešlą įdėjau sviesto sumažinau per pusę cukraus ir pakeičiau tešlos gaminimo eigą.Pabandžiau kepti keptuvėje.Pavyko puikiai !!! Žodžiu visiškai modifikuotas ,bet labai vykęs receptas :)


Biskvitui:                                 Primenu , kad stiklinė yra 250 ml

1/2 l  kefyro ( naudojau šaltibarsčių)
2 a.š. sodos  (kepimo milteliai netinka)
2 st. miltų
1 st. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
2 v.š. tirpinto sviesto
8 v.š. tamsios kakavos

Eiga:

1.Kefyrą palaikome kambario temperatūroje ,kad gaminant nebūtų šaltas.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki cukrus ištirps.
3.2 a.š. sodos sumaišome su keliais šaukštais kefyro.Masė išputos ir soda bus ''nugesinta''.
4.Miltus sumaišome su kakavos milteliais.
5.Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį sijojame miltus su kakava, dalimis pilame kefyrą.
6.Dedame tirpintą ir atvėsintą sviestą ir gerai išmaišome.
7.Supilame kefyru ''nugesintą ''sodą.Ir dar kartą gerai išmaišome.

Kepiau 20 cm skersmens keptuvėje.Keptuvę vos pateptą aliejumi įkaitiname.Dedame 3 šaukštus tešlos ir tolygiai paskirstome.Keptuvę uždengiame dangčiu ir ant silpnos ugnies kepame apie 5-6 min.Versti nereikia.Biskvitai neprikepa ir išversti juos bus labai paprasta.Iš šios normos gaunasi 10 biskvitų.Vieną  iškarto suvalgėm :) Nedideliam tortukui pakaks ir 5.Galite kepti ir didesnio skersmens keptuvėje ,tik tešlos dėkite daugiau .Pertepimas jūsų pasirinktu kremu ,pagal skonį. Skanių tortų !!!

5 komentarai: