Tešlai :
100 g cukraus (naudoju rudą)
300 g miltų
2 v.š. kakavos
1 kiaušinis
200 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
Varškės įdarui :
720 g varškės ( 4 pak x 180 g )
5 kiaušiniai
200 g cukraus (naudoju rudą)
druskos
1 v.š. krakmolo
Tešlos gaminimas :
1.Tešlai ištirpiname ir atvėsiname sviestą.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki cukrus pilnai ištirps.Sujungiame su atvesintu sviestu.
3.Miltus,kakavą ir kepimo miltelius sumaišome ir sijojame į kiaušinių masę.
4.Greitai suminkome tešlą ir daliname į 2 dalis.Dedame pusvalandžiui į šaldiklį.
Gaminame varškės įdarą:
1.Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
2.Trynius ištriname su varške ir cukrumi.Dedame krakmolą.
3.Baltymus išpakame iki standžių putų.Prieš plakant įdedame žiupsnelį druskos.
4.Išplaktus baltymus po truputį įvedame į varškės masę.Maišome labai švelniai ,kad baltymai nesukristų.Teisingai paruoštas varškės įdaras bus labai purus ir skanus.
Pyrago paruošimas : ( Kepimo indas 32x24 cm )
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.Dabar viską darykite labai greitai.
Į pasirinktą kepimo indą ar formą ,burokine tarka, sutarkuokite 1 dalį tešlos.Dėkite į orkaitę 7 min.
3.Ištraukus iš orkaitės supilkite varškės masę ir ant viršaus užtarkuokite 2 dalį tešlos.Kepkite 25-30 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite.Prieš kepant galite viršų pbarstyti kapotais riešutais.Iškepusį pyragą atvėsinkite ir supjaustykite.
Skaniausi linkėjimai,
Rita
Tėčio mėgstamiausias pyragas :) Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą :)
AtsakytiPanaikintiPats skaniausias pyragas,nespeju kepti,niekad neatsibostantis❤❤❤
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanus pyragas, visi išgyrė 🙂👍
AtsakytiPanaikintiPasakiškai skanus, tirpsta burnoje 😋 🌺. Labai labai rekomenduoju!!!
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi 🙂
PanaikintiLabai skanus pyragas! Ačiū už receptą!
PanaikintiPats skanūausias pyragas🍰👍
AtsakytiPanaikinti