4-6 porcijos
Gaminimui 60 min
Kukuliams:
500 g ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos 2 x 250 g
150 g šviežių kiaulienos lašinių
1 kiaušinis
2 riekės batono
100-150 ml grietinėlės
svogūnas
2 skiltelės česnako
pipirų
druskos
lydyto sviesto kepimui
petražolių puošimui
Baltam padažui:
2 v.š. miltų
200 ml naminio sultinio
100 ml pieno
1 v.š sviesto
pipirų
druskos
Spanguolių padažui:
1 stiklinė šviežių spanguolių arba bruknių
cukraus pagal skonį
Bulvių košei :
bulvių pagal poreikį
grietinėlės
druskos
1.Triušieną ir lašinius sumalkite,dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną,kiaušinį,smulkintą svogūną,česnaką,pipirus ir druską.Masę gerai išminkykite ir išdaužykite .
2.Nusiskuskite bulves košei.
3.Pasiruoškite baltą padažą : 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo ,po truputį pilkite sultinį ,pradėjus tirštėti pilkite pieną ir gardinkite druska,pipirais.Padažą palikite puode ,kuriame troškinsite kukulius.
4.Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir dėkite cukraus.Išmaišykite ir ragaukite.
5.Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukuliukus.
6.Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves.Kol bulvės išvirs galime kepti kukulius.Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus.Kepimui naudokite lydytą sviestą.
7.Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.
8.Išvirus bulvėms ,nusunkite ,pilkite grietinėlę ,užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite.Gausite labai purią bulvių košę.
9. Kukuliai paruošti,košė taip pat,belieka skanauti.Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu neatsisakykite spanguolių padažo ,tai yra labai labai skanu.Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą