2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Triušienos kukuliai su spanguolių padažu

Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu.Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10.Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams.Labai skanu :)


4-6 porcijos
Gaminimui 60 min

Kukuliams:

500 g  ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos 2 x 250 g
150 g šviežių kiaulienos lašinių
1 kiaušinis
2 riekės batono
100-150 ml grietinėlės
svogūnas
2 skiltelės česnako
pipirų
druskos
lydyto sviesto kepimui
petražolių puošimui

Baltam padažui:

2 v.š. miltų
200 ml naminio sultinio
100 ml pieno
1 v.š sviesto
pipirų
druskos

Spanguolių padažui:

1 stiklinė šviežių spanguolių arba bruknių
cukraus pagal skonį

Bulvių košei :

bulvių pagal poreikį
grietinėlės
druskos

1.Triušieną ir lašinius sumalkite,dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną,kiaušinį,smulkintą svogūną,česnaką,pipirus ir druską.Masę gerai išminkykite ir išdaužykite .
2.Nusiskuskite bulves košei.
3.Pasiruoškite baltą padažą : 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo ,po truputį pilkite sultinį ,pradėjus tirštėti pilkite pieną ir gardinkite druska,pipirais.Padažą palikite puode ,kuriame troškinsite kukulius.
4.Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir dėkite cukraus.Išmaišykite ir ragaukite.
5.Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukuliukus.
6.Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves.Kol bulvės išvirs  galime  kepti kukulius.Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus.Kepimui naudokite lydytą sviestą.
7.Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.
8.Išvirus bulvėms ,nusunkite ,pilkite grietinėlę ,užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite.Gausite labai purią bulvių košę.
9. Kukuliai paruošti,košė taip pat,belieka skanauti.Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu  neatsisakykite spanguolių padažo ,tai yra labai labai skanu.Skanaus !!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą