Nenumaldomai artėjant Kalėdoms , ieškome naujų gardumynų idėjų , kad galėtume nustebinti savo artimuosius .
Gavau dovanų iš internetinės parduotuvės Gerduva , kuri prekiauja itin plačiu namų apyvokos prekių asortimentu. O dovana buvo labai kokybiška ir patogi - silikoninė keksiukų kepimo forma '''Kaiser flexo'' 12 vnt. .Labai tvirta kepimo forma,patogios rankenėlės,nesilanksto ir yra stabili.Jeigu lyginti su mano turėta silikonine forma , tai skirtumas akivaizdus.Anksčiau turėta kepimo forma buvo labai nestabili ir ją užpildžius tešla saugiai nunešti iki orkaitės buvo neįmanoma. Turėdavau kepimo formą dėti ant grotelių ir tik tada pilti tešlą.O į Gerduvos ''Kaiser flexo'' kepimo formą, tešlą galima pilti tiesiai į formą ir neišliejus tešlos nunešti iki grotelių.Atspari karščiui iki 260 * C .Galima laikyti šaldiklyje iki - 40 * C .Silikoninei kepimo formai nereikia naudoti jokio sviesto,aliejaus ar kepimo popieriaus.Tad jeigu neturite popierinių keksiukų kepimo formelių ne bėda. Šios formos privalumas-kepiniai neprilimpa,lengvai išsiima,nerūdija,nesugeria kvapų ar drėgmės,nekeičia formos.Pagaminta Vokietijoje .Visi mes puikiai žinom vokišką kokybę .Galima plauti indaplovėje .
12 -16 vnt didelių keksiukų
Reikės :
200 g miltų
2 v.š. aguonų
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 g sviesto
3 kiaušiniai
1 kupinas a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kremas:
350 g Mascarponės ( galite dėti per puse su plakta grietinėle)
cukraus pudros pagal poreikį
citrinos sulčių pagal poreikį
Papuošimui:
sauja džiovintų spanguolių
50 g baltojo šokolado
Gaminimas :
1.Sumaišome sausus produktus : miltus,aguonas,kepimo miltelius ir druską.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės,pilame atvėsintą ištirpintą sviestą,kondensuotą pieną ir plakame toliau.
3.Dedame sausų produktų mišinį ir atsargiai maišome.
4.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.
5. Tešlą galite pilti tiesiai į formą , o galite pilti į popierines keksiukų formeles.Su popierėliais bus patogiau keksiukus paimti.
6.Kepame apie 20-25 min. iki gražiai pakils.Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.
7.Keksiukus atvėsinkite.
8.Kremui Mascarponę maišykite su cukraus pudra,įpilkite citrinos sulčių ir išsukite.Ragaukite.Keksiukai saldūs ,tad kremo labai nenusaldinkite.
9.Išpjaukite keksiuko viduryje trikampiuką ir dėkite po 1-2 a.š. Mascarponės kremo .
10.Keksiukų viršų aptepkite kremu,pabarstykite spanguolėmis .Galite į vidų įdėti saldžiarūgščių trintų uogų.
11.Į plastikinį maišelį dėkite šokolado gabaliukus ir įmerkite į šiltą vandenį.Kai šokoladas ištirps,prakirpkite maišelio galą ir aplaistykite keksiukus.Puošimas yra jūsų fantazijos vaisius.Prieš tiekiant į stalą keksiukus palaikykite kambario temperatūroje,jie bus skanesni.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!
Gaminimas :
1.Sumaišome sausus produktus : miltus,aguonas,kepimo miltelius ir druską.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės,pilame atvėsintą ištirpintą sviestą,kondensuotą pieną ir plakame toliau.
3.Dedame sausų produktų mišinį ir atsargiai maišome.
4.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.
5. Tešlą galite pilti tiesiai į formą , o galite pilti į popierines keksiukų formeles.Su popierėliais bus patogiau keksiukus paimti.
6.Kepame apie 20-25 min. iki gražiai pakils.Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.
7.Keksiukus atvėsinkite.
8.Kremui Mascarponę maišykite su cukraus pudra,įpilkite citrinos sulčių ir išsukite.Ragaukite.Keksiukai saldūs ,tad kremo labai nenusaldinkite.
9.Išpjaukite keksiuko viduryje trikampiuką ir dėkite po 1-2 a.š. Mascarponės kremo .
10.Keksiukų viršų aptepkite kremu,pabarstykite spanguolėmis .Galite į vidų įdėti saldžiarūgščių trintų uogų.
11.Į plastikinį maišelį dėkite šokolado gabaliukus ir įmerkite į šiltą vandenį.Kai šokoladas ištirps,prakirpkite maišelio galą ir aplaistykite keksiukus.Puošimas yra jūsų fantazijos vaisius.Prieš tiekiant į stalą keksiukus palaikykite kambario temperatūroje,jie bus skanesni.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą