2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis
Silkė su džiovintais obuoliais
Mano firminis silkės receptas.Pagal šį receptą gaminu jau daugelį metų,visiems kas ragavo labai patiko.Siūlau išbandyti .Vos keli papildomi ingredientai ir paprasta silkė taps šventiniu patiekalu.
Šį receptą jau esu įkėlusi prieš 3 metus ,tai tiesiog priminsiu .Silkę būtina palaikyti šaldytuve per naktį ,kad skoniai įsigertų.
Reikės : Produktų kiekius derinkite pagal turimą silkės kiekį.
4 puselės silkių file
4-5 vnt saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
2 morkos
2 svogūnai
sauja džiovintų ir būtinai naminių obuolių be odelės ( geriau rūgštūs)
1 skiltelė česnako
pomidorų padažo
cukraus
alyvuogių aliejaus
Gaminimas :
1.Obuolius užmerkiame.Jeigu obuoliai su odelėmis po mirkymo jas pašalinkite.
2.Morkas apverdame,nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
3.Smulkintus svogūnus pakepiname alyvų aliejuje,dedame smulkintus pomidorus,smulkintus obuolius ir pakepiname iki svogūnai suminkštės.
4.Dedame morkas,maišome ,įspaudžiame skiltelę česnako ,dedame kelis šaukštus pomidorų padažo,cukraus,įpilame nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus.Aliejus turi jaustis ir daržovės neturi būti sausos.Viską kepiname kol skoniai persimaišys.Ragaujame.Skonis turėtų būti saldžiarūgštis, o daržovės minkštos ,bet ne perkepę .
5.Daržoves pilnai atvėsiname.
6.Silkę supjaustome gabaliukais ir sumaišome su daržovėmis.
7.Dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.Šito punkto nepraleiskite ir silkę gaminkite dieną prieš patiekiant.Skonis tikrai keičiasi.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą