2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Su namine dešra troškinti kopūstai

Nežinau kaip jums ,bet man po švenčių visada norisi paprastesnio maisto.Kopūstų troškinys-idealūs pietūs šiuo pošventiniu laikotarpiu.Jeigu turite nuo švenčių likusių mėsyčių ar bulvių su lupena ,tinka viskas.Aš mėsos neturėjau ,taigi pirkau naminę dešrą iš faršo.


Reikės :

Pusė  kopūsto ( mano buvo didokas)
0,5 kg raugintų kopūstų
2 morkos
2 svogūnai
2-3 skiltelės česnako
2 v.š. pomidorų padažo
sauja džiovintų slyvų
3 rinkės naminės dešros
dėl  skonio rūkytos mėsos gabalėlį ( kumpis,lašiniai,rūkyta dešra)
aliejaus


Gaminimas :

1.Keptuvėje ar puode pakepiname smulkintus svogūnus,česnaką,morkas, rūkytą mėsą. Patroškiname. Jeigu dėsite ne dešras, o mėsą ,tai ją irgi pakepinkite.
2.Daržoves perkelkite į gilesnį puodą ir dėkite raugintus kopūstus.Viską išmaišykite ir ant viršaus dėkite dešras.Kadangi naudoju žalias dešras įpilu puodelį vandens.
3.Supjaustome pusę kopūsto ir dedame į puodą.
4.Dedame pomidorų padažą ir išmaišome.Dešras turi uždengti kopūstai.Po kurio laiko patikrinkite ar liko vandens.Jeigu vandens neliko truputį įpilkite.Papildomai prieskonių nedėjau,nes pilnai pakako nuo pomidorų padažo ir dešrų.
5.Troškinkite iki kopūstai suminkštės ir dešros išvirs.
6.Prieš pat pabaigą dėkite smulkintas slyvas.Nepraleiskite šio momento,nes tikrai labai skanu.
7.Tiekiame su keptomis ar virtomis bulvėmis,bulvių koše.
Skanaus !!!





už receptą dėkoju A.Stančikienei


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą