Gaminimui 60 min
2 porcijos
Reikės :
2 vnt X 220 g ''KITCHEN me'' Jautienos mentės didkepsnio ''Black Angus''
5 pipirų mišinio
druskos
Grybų padažui :
200 g miško grybų arba pievagrybių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
100 g riebios grietinėlė
2-3 v.š. lydyto sviesto
pipirų
druskos
rozmarino šakelė
Bulvių kroketams :
5 bulvės
1 kiaušinio trynis
lydyto sviesto kepinimui
1 mažas svogūnas
druskos
miltų
druskos
taukų arba aliejaus kepimui
Padažo gaminimas :
1.Grybus susmulkiname ir apkepiname svieste.
2.Dedame smulkintus svogūnus ir česnaką ir toliau kepiname.
3.Toliau dedame druskos,pipirų ,rozmarino.
4.Pilame grietinėlę ir kaitiname iki padažas sutirštės.Ragaujame.
Kroketų gaminimas :
1.Virtas bulves sugrūsti.
2.Įdėti druskos,smulkintų pjaustytų ir svieste pakepintų svogūnų ir kiaušinio trynį.Išmaišyti.
3.Dėti 1/4 bulvių masės miltų.Išmaišyti.
4.Iš paruoštos masės ,drėgnomis rankomis ,daryti kukulius ir virti karštuose,gerai įkaitintuose riebaluose.Aš viriau žąsies taukuose.Labai skanu.
Didkepsnis :
1.Ant aukštos liepsnos įkaitinkite storapadę keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.Palaukite kol gerai įkais.
2.Į įkaitusią keptuvę dėkite didkepsnius ir kepkite 2-3 min. kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,o apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepkite abi puses.
3.Didkepsnius dėkite į šiltą dubenį ir leiskite pailsėti 10 minučių.Tai yra reikalinga ,kad sultys neišbėgtų ir mėsa neišsausėtų.
4.Tiekite su grybų padažu ir bulvių kroketais.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą