2017 m. sausio 31 d., antradienis
Varškės spurgos
Minkštos, purios ir labai skanios .Iš šio produktų kiekio išeis kalnas spurgų.
Reikės :
600 g varškės 9 %
3 kiaušiniai
1 a.š. sodos
1 a.š. acto sodai nugesinti
250 g miltų ( kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
3 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
cukraus pudros
aliejaus kepimui
Eiga :
1.Varškę pertrinti per sietelį.Jokiu būdu to nedarykite su blenderiu.
2.Dėti cukrų,druską ,kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
3.Dėkite nugesintą sodą ir persijotus miltus.
4.Tešlą gerai išmaišome.
5.Aliejų pilkite į gilų puodą arba keptuvę aukštais kraštais ir įkaitinkite.Per daug neįkaitinkite ir spurgas virkite ant vidutinės kaitros,nes kepant ant stiprios kaitros spurgos sudegs , o vidus bus neiškepęs.
6.Rankas padrėkinkite ir formuokite nedideles spurgytes. Kepant jos pučiasi,tad nepridėkite labai daug.
7.Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio ,kad sugertų riebalus.
8.Pabarstykite cukraus pudra. Skanaus :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Paprasta ir be galo skanu :)
AtsakytiPanaikintiAčiū 😊
PanaikintiAr gautusi iš varškės kibirėlio (lenkiškos),ar nebūtu per skysta tešla?ačiū
AtsakytiPanaikintiTikrai ne ,čia pertrinta ir nenatūrali varškė netinka ,o pastarosios nenaudoju iš vis ,nes man jinai labai neskani ,sėkmės :)
AtsakytiPanaikintiŠitos spūrgos nuostabios!!!Tiesiog tirpsta burnoje:)
AtsakytiPanaikintiLabai labai 😍😍😍
AtsakytiPanaikinti