2017 m. vasario 9 d., ketvirtadienis
Glazūruotos ančių kulšelės
Ar žinojote , kad antienoje gausu vitamino D,E, B grupės vitaminų ,cinko,seleno,kalio,kalcio ? Tai labai sveika ir skani mėsa. Siūlau pasigaminti glazūruotas ančių kulšeles. Nuostabiai skanu ir aromatinga.Patiks šeimai ir svečiui.Nedraugaujantiems su bulvėmis siūlau vien daržovių garnyrą arba ryžius.Skanu visaip.
4 porcijos
Gaminimui 150 min
Reikės :
2 X 500 g ''Lapino puotos '' šviežių ančiukų kulšelių
druskos ( pagal poreikius)
4 v.š. pesto padažo
Glazūra :
1 v.š. sojos padažo
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių
1 v.š. medaus
1 skiltelė česnako
Gaminimas :
1. Sumaišome pesto padažą su druska.Gautu mišiniu ištriname kulšeles ir paliekame nakčiai.
2.Ančių kulšeles sudedame į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Ant dugno įpilame šiek tiek vandens.
3. Šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 * C temperatūros 30 min. Vėliau temperatūrą mažiname iki 160 * C ir kepame 1 val 30 min.Stebėkite kaip atrodo ir nesudeginkite.
4.Pasiruoškite glazūrą : visus nurodytus ingredientus sumaišykite ,česnaką įspauskite .
5.Iki kepimo pabaigos likus kelioms minutėms indą ištraukite ,maišą prakirpkite ir ištepkite kulšeles glazūra .Dėkite atgal į orkaitę kol gražiai paruduos.
6. Tiekite su mėgstamu garnyru.Skanių ir malonių akimirkų !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą