Švelni ir minkšta triušio mėsytė patupdyta ant makaronų lizdelių ir panardinta grietinėlės padaže.Fantastika !!!
4 porcijos
Gaminimui 60 min.
12 vnt. makaronų lizdelių
Faršui :
250 g pakuotė ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos
1 kiaušinis
3 v.š. riebios grietinėlės
1 v. š. pomidorų padažo
1 v.š. garstyčių
1 nedidelis smulkintas svogūnas
2 skiltelės trinto česnako
pipirų
Padažui :
pusė svogūno
2 skiltelės česnako
mėgstamų žolelių prieskonių
druskos pagal poreikį
250 ml grietinėlės
1 v.š. miltų
gabalėlis sviesto
Viršui :
smulkintos žalumos
saulėje džiovintų pomidorų
tarkuoto sūrio ( naudojau parmezaną ir paprastą fermentinį sūrį)
Gaminimas :
1. Sumalame triušieną ir sumaišome su nurodytais ingredientais.
2.Ruošiame padažą : naudojame keptuvę su nesvylančia danga.Dedame gabalėlį sviesto,smulkintą svogūno puselę,spaustą česnaką ir kepiname.Toliau dedame miltus ,maišome,pakepiname.Pilame grietinėlę,maišome,dedame prieskonius,druską.Užviriname ir maišome iki vientisos masės.
3.Į padažą sudedame sausus makaronų lizdelius.Lizdelių labai nespauskite.
4.Ant viršaus dedame triušienos faršą ir džiovintus pomidorus.Faršą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam lizdeliui.
5.Barstome sūrį ir žalumą,Galite pabarstyti smulkintų džiovintų pomidorų.
6.Užpilame sultiniu iki lizdelių viršaus.Sultinio negailėkite,nes makaronai išbrinks ir jis susigers.
7.Uždengiame dangčiu ir verdame 15-20 min.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
šaltinis SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą