2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Triušis marinuotas kefyre

Švelni ir baltyminga triušio mėsa yra savito skonio.Tinkamai paruošta bus tikras delikatesas.Žmogaus organizmas sugeba įsisavinti net 90 %  baltymų esančių triušienoje ,tuo tarpu iš jautienos tik 60 %.Triušienoje yra daugiau vitaminų ir mineralų nei kitose mėsos rūšyse.Joje visai nėra alergenų,dėl to rekomenduojama mažyliams.Šį kartą triušiui marinuoti naudosiu  kefyrą.Triušis laikomas kefyro marinate per naktį.Mėsa taps minkšta ir neturės specifinio kvapo.

4-5 asmenims
gaminimui 120 min.


Reikės :

1,5 kg  ''Lapino puotos'' šviežio triušio
0,5 l kefyro
žalumynų ( petražolių ,kalendrų)
4 skiltelės česnako
2-3 svogūnai
300 g  liesesnės grietinės
250 ml sultinio
1 v.š. garstyčių
1v.š. pomidorų padažo
1,5 v.š. miltų
lydyto sviesto kepinimui
druskos
pipirų
lauro lapų
mėgstamų prieskonių

Gaminimas :

1.Triušį nuvalome ir supjaustome gabalais.
2.Petražoles arba kalendrą ,česnaką susmulkiname.
3.Paruoštą masę sudėti į kefyrą.Įdėti mėgstamų prieskonių,lauro lapų,pipirų  ir užpilti ant triušio.Laikyti per naktį.
4.Kitą dieną triušio gabaliukus pasūdome ir apkepiname svieste.
5.Nuvalome morkas ir supjaustome stambiais gabaliukais.
6.Žiedais supjaustome svogūnus.
7.Daržoves apkepiname svieste ir dedame kartu su triušiena į storapadį puodą.
8.Gaminame padažą : miltus pakepiname sausoje keptuvėje iki rudumo.Į miltus po truputį pilame sultinį ir maišome kol neliks gumuliukų.Dedame garstyčias,pomidorų padažą.
Galite pasinaudoti trintuvu.Toliau dedame grietinę ir išmaišome.
9.Paruoštą padažą pilame ant triušienos ir daržovių ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę 1-1,5 val.Po pusvalandžio kaitrą mažiname iki 160 * C .
Valgantiems bulves rekomenduoju valgyti su bulvėmis ar bulvių koše .Skanaus !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą