Sveikinu Jus su praėjusia gražiausia atgimimo švente - Velykomis ❤
Palinkėsiu kuo skaistesnių spalvų Jūsų gyvenime.
Vidinės darnos,gerumo ir MEILĖS !!!
Tegul Jūsų namus ir šeimas apgaubia ramybė ir nauja viltis .
Su gražiausia pavasario švente ❤
O čia mano Velykų saldumynų stalo atgarsiai.Šiais metais torto nekepiau,dėl to keksiukų atsivalgėm sočiai 😋 .Šie šokoladiniai keksiukai buvo skirti mano mažajai smaližiai,kuriai desertas turi būti juodai šokoladinis 😍
Keksiukams : 12 vnt
2 kiaušiniai
80 ml aliejaus
100 ml kefyro
120 g cukraus
160 g miltų
20 g šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
truputį druskos
Kremas :
250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )
Įdarui :
50 g Riešutinio nugos kremo ''Schneekoppe'' ( galite naudoti bet kokį mėgstamą riešutinį kremą )
Tešlos gaminimas :
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Įdėkite į keksiukų formą popierinius sijonėlius.
3.Į dubenį įmuškite kiaušinius,dėkite cukrų,įpilkite kefyrą ir aliejų.Paplakite iki vientisumo.
4.Sumaišykite miltus.kepimo miltelius, kakavą ir druską.
5.Sausų produktų mišinį sijokite į kiaušinių masę,pamaišykite iki vientisumo.
6.Išdalinkite tešlą po lygiai visiems 12 vnt. keksiukų.
7.Dėkite kepti 25 min.Ar iškepę tikrinkite mediniu iešmeliu. Iškeptus keksiukus atvėsinkite.
Kremo gaminimas :
1.Sumaišykite Maskarponę su nugos kremu iki vientisos masės.Mikseriu neplakite.
Keksiukų gaminimas :
1. Išpjaukite keksiuko viduriukus ir juos išimkite.Viduriukus atiduokite laukiantiems smaližiams.
2.Į keksiuko duobutę dėkite šaukštelį riešutinio nugos kremo ir iki viršaus aptepkite Maskarponės kremu.
3.Viršų galite apibarstyti žaliaisiais trupiniais ir visais turimais ir mėgstamais saldumynais ar vaisiais.
4.Keksiukus laikykite šaldytuve ir prieš patiekiant palaikykite 30 min kambario temperatūroje.
Skanių akimirkų !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą