Žadėjau sau,kad nepirksiu braškių ir lauksiu savų.Bet ištverk tu nepirkus,kai pamatai jas tokias šviežutėles ir kvepiančias 😊 Ir kvepėjo jos tikromis braškėmis 😋 Sunku laukti savo derliaus ,kai braškyčių norisi čia ir dabar. Tortukas gavosi nuostabiai skanus .Pagaminamas labai greitai ir lengvai.
24 cm torto forma
Pagrindui :
200 g Gaidelio tipo sausainių
100 g sviesto
Kremo sluoksniui :
500 g trintos varškės be cukraus ( naudojau President)
200 g riebios grietinės
1 indelis Tiramisu skonio saldinto sutirštinto pieno ( teisybę pasakius iš šios naujienos tikėjausi intensyvesnio skonio...yra tik toks švelnus kavos prieskonis)
3 v.š. želatinos
9 v.š. grietinėlės,pieno arba vandens brinkinimui
500 g braškių
Gaminimas :
1. Sausainius sutriname iki trupinių ir išmaišome su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklojame tortinės dugną ir tvirtai suspaudžiame.Prieš dedant sausainių masę į tortinę galite įdėti torto padėkliuką.Tortą bus lengviau išimti.Taip pat siūlau tortinės kraštus apjuosti acetato juosta.
3.Želatiną išbrinkiname piene.3 v.š. želatinos užpilti 9 v.š. pieno.
4.Varškę sumaišome su grietine ir kondensuotu pienu.
5.Želatiną ištirpiname garų vonelėje,atvėsiname ir pilame į varškės masę.
6.Kelias braškes nuplauname ,nusausiname ir perpjauname pusiau.Braškių puseles sustatykite aplink tortinės sienelę kaip parodyta foto.
7.Pilkite kremą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.Puoškite braškėmis.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą