2017 m. rugpjūčio 14 d., pirmadienis

Brusketa su pomidorais ir antienos file ( bruschetta )

Įsibėgėjus naminių pomidorų sezonui , būtinai pasigaminkite nuostabiai skanių užkandžių.Naminiai pomidorai ,užaugę mano šiltnamyje ir lauke, man yra skaniausi.Dėl to ir brusketa gaunasi nepaprastai skani. Brusketą pagaminti yra labai paprasta.Tam puikiai tiks ciabatta duona arba prancūziškas batonas.O jeigu dar pagardinsite sūdyta-rūkyta antienos file..bus tikras delikatesas 😋 Dar vienas svarbus ingredientas yra kokybiškas ir tikrai ne pats pigiausias alyvuogių aliejus.Nuostabus užkandis žvaigždėtiems rugpjūčio vakarams...



4 porcijos
paruošimui 30 min

Reikės :

Itališkos duonelės ciabatta
80 g pakuotės ''Kitchen me'' Sūdytos-parūkytos antienos file
200-300 g vyšninių pomidorų
1 maža cukinija
tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai)
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
pipirų
druskos

Gaminimas :

1.Ciabatą pjaukite išilgai per pusę ir padalinkite riekelėmis taip,kad kieta dalis būtų apačioje. Duonos riekeles apskrudiname 200 * C temperatūroje kelias minutes.
2.Apskrudintas riekeles apšlakstykite aliejumi ir patrinkite česnako skiltele.
3.Apkepinkite cukinijų riekeles ir apibarstykite druska.
4.Susmulkinkite pomidorus,dėkite krapų,druskos,pipirų,česnako,aliejaus ir palikite pastovėti.
5.Ant  duonelės galite patepti sūrio .Galite dalį brusketų ruošti su sūriu ,o likusias be sūrio.Įjunkite savo fantaziją ir dėkite viską kas jums skanu.
6.Toliau dėjau pomidorus ,cukinijų griežinėlius,antienos file.Galite pašlakstyti balzamiko kremu.Jeigu sūrio netepsite,pomidorus ant duonelės dėkite paskutiniu momentu prieš tiekiant,kad duonelė nepermirktų nuo pomidorų sulčių.




Pasidžiaukime likusios vasaros vakarais su skaniu maistu  😊 Gražių akimirkų !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą