Apie crepes daug nekalbėsiu, jie - tobuli 😍 Mūsų šeimoje jie yra labai mėgiami ir dažnai gaminami.Kiekvieną kartą rašydama crepes receptą pabrėžiu koks tai yra gėris.Tik keletas taisyklių ruošiant crepes ir jūs nustebsite kokio skanumo šie prancūziški blyneliai. Tik labai prašau nemaišykite jų su paprastais lietiniais ,tai toli gražu ne tas pats 😊
Ruošimo taisyklės :
1.Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2.Sviestas ir pienas turi būti šilti.
3.Miltus reikia persijoti.
Tešlai reikės :
4 v.š. tirpinto sviesto
4 kaimiški kiaušiniai ( jeigu tokių neturite naudokite parduotuvinius )
300 g miltų
400 ml pieno
druskos arba cukraus pagal poreikius
Varškės įdaras :
2 pak. x 180 g varškės
cukraus pagal skonį
grietinės ,kad varškė nebūtų sausa
druskos
Šilauogių užpilui :
Šilauogės
cukrus
Gaminimas :
1.Šiltą sviestą išplakame su kambario temperatūros kiaušiniais.
2.Pilame šiltą pieną , sijojame miltus ir išmaišome iki vientisos tešlos be gumuliukų.
3.Dedame druskos arba cukraus pagal poreikius.
4.Tešlą palaikome apie valandą.
5.Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų.Kepa labai greitai,kaitra maksimali.Vienetų skaičius priklauso nuo jūsų keptuvės dydžio.
Įdaras ir šilauogių užpilas :
1.Varškę pertriname su grietine,cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2.Šilauoges dedame į smulkintuvą,pilame cukraus ir gerai sutriname iki vientisos masės.
Paruošę priedus į crepes dedame varškę ir suvyniojame mums visiems įprastu būdu.Įdarytus crepes apkepiname svieste ir tiekiame su šilauogių užpilu,plakta grietinėle ir uogomis.
Devintam dangui 😋 Po tokio maisto nesinervuojame ir nesigriaužiame , o velkam pilvus pasivaikščioti 😂
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą