2017 m. rugpjūčio 3 d., ketvirtadienis

Jautienos steikas su šparaginėmis pupelėmis ir brokoliais

Aukščiausios kokybės jautienos didkepsnis - gero restorano verti pietūs arba vakarienė 😋 Seilė nutįsta vien pagalvojus apie jautienos steiką,bet svarbiausia taisyklė yra mėsos neperkepti.


Gaminimas 30 min.

1 porcija

Reikės :

1 vnt  220 g ''Kitchen me'' Brandinto jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS
šviežių šparaginių pupelių
brokolio
tarkuoto parmezano
sviesto
džiovintų pomidorų užtepo (nebūtinai)
pipirų mišinio
druskos


Gaminimas :

1.Pupeles ir brokolį trumpai apvirkite,nukoškite ir dėkite į gilią keptuvę.
2.Į keptuvę su daržovėmis dėkite sviesto,berkite druskos ir pakepinkite.
3.Svarbiausias dalykas kepant steiką-keptuvė. Kuo sunkesnė keptuvė, tuo daugiau sukaupia karščio ir mėsą kepa o ne troškina.Idealus variantas stora ir sunki ketaus keptuvė.Jeigu tokios neturite tiks kokybiška griliaus keptuvė.Kaitiname keptuvę kol pradeda smilkti,tada įpilame truputį aliejaus.
4.Į įkaitintą keptuvę dedame nusausintą mėsą ir kepame ne ilgiau nei 3 minutes kiekvieną pusę.Pipirais ir druska barstome apkeptą pusę.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Kepame ant maksimalios ugnies ,nevartome,nejudiname ir nesinerviname ,kad virtuvė pilna dūmų.Iškeptą steiką dedame į lėkštę,uždengiame ir nejudiname 10 minučių.
5.Apkepintas daržoves dedame į lėkštę ,barstome tarkuotu parmezano sūriu. Supjaustome steiką ir dedame ant viršaus.Man labai skanu ant daržovių uždėti džiovintų pomidorų užtepo.Užtepo receptuką rasite  ČIA .
Skanių ir malonių akimirkų !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą