Vėl atėjo laikas receptui iš močiutės knygos 😊 Tikrai esu kepusi ne vieną keksą ,bet receptas tinklaraščio nepasiekė.Taisau padėtį ir keliu patį nuostabiausią kekso receptą iš 1956 m knygos.
Originalaus teksto nekeičiau.
Reikės :
500 g miltų
225 g cukraus
225 g sviesto
6 kiaušiniai
1 citrina
4 a.š. kakavos
75 g bulvių krakmolo
2 a.š. sodos
Gaminimas :
1.Sviestą ištrinti iki baltumo.
2.Mušti po vieną trynį , pilti po šaukštą miltų bei cukraus ir gerai išsukti.
3.Taip sudėti visus trynius,cukrų,miltus ir citrinos sultis.
4.Kai viskas bus gerai išsukta,tešlą perskirti pusiau.Į vieną pusę tešlos sudėti kakavą ir šaukštelį sodos, į antrąją - bulvinį krakmolą,šaukštelį sodos ir nutarkuotą citrinos žievelę.
5.Išplaktus baltymus taip pat padalyti pusiau ir sudėti į abi tešlas.
6.Kiekvieną tešlą atskirai labai atsargiai išmaišyti.
7.Į paruoštą pailgą keksinę arba tuščiavidurę formą sudėti sluoksniais kaitaliojant abiejų rūšių tešlas.Kepti apie 1 valandą vidutinio karštumo krosnyje. (175 *C karštumo orkaitėje.)Tikrinkite mediniu pagaliuku.
Atrodo labai skaniai, smalsu kokia knyga? Maniskiame senoviniu knygų, visi receptai stiklinėmis, šaukštais ir nieko konkretaus,tad privengiu jų gaminimo
AtsakytiPanaikintiSveiki ,
AtsakytiPanaikintiKnyga vadinasi "Valgių gaminimas" ,parašyta 4 namų ūkio agronomių ;) Dėl stiklinių tai tokiam reikalui turiu tą tarybinių laikų stiklinę ir labai ją saugau :)
Gal galite pasakyti,koks tos tarybinės stiklines tūris?
PanaikintiStiklinėje telpa 200 ml iki apvado ,o jei pripilti pilną 250 ml.
AtsakytiPanaikinti