Obuoliai supjaustomi taip plonai ,kad tarsi dingsta tešloje.Štai kodėl šis pyragas yra vadinamas nematomu 😊 Galite įdėti ir kriaušių , nuo to pyragas taps tik gardesnis.Skonis kažkas tarp Flan pyrago ir Canneles pyragaičių. Labai... 😋 Tik va į pyragą jis man nepanašus.Greičiau pyragaitis ar net tortas 😊 Šio pyrago vinis- traškus migdolinis viršus.Būtinai jį gaminkite ,nes be jo pyragas būtų gan vienodokas.Sunkiausias etapas gaminant šį pyragą yra išlaukti iki rytojaus jo neparagavus 😊
4 dideli obuoliai Golden delicious
2 didelės kriaušės
Tešlai :
2 kiaušiniai
90 ml pieno
2 v.š. tirpinto sviesto ( originale naudojamas alyvų aliejus)
70 g cukraus
70 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
truputį druskos
Traškiam migdoliniam sluoksniui :
50 g migdolų miltų su luobelėmis
50 g miltų
50 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelį druskos
pusė a.š. cinamono
Tešlos gaminimas :
1.Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
2.Kiaušinius išplakite su cukrumi.
3.Supilkite pravėsusį tirpintą sviestą,pieną,vanilinį cukrų ir išmaišykite.
5.Įjunkite orkaitę 180 * C .
6.Nulupkite obuolius ir kriaušes ,išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kuo ploniau.Geriausiai tai padarysite su mandolina .Aš mandolinos neturiu ,pjausčiau paprastu peiliu kaip išėjo.Gal ne taip plonai kaip reikėjo,bet stengiausi.Yra ką veikti 😊
7.Pjaustant vaisius iš kart maišykite su tešla,kad nepajuoduotų.Obuolių ir kriaušių griežinėliai turi iš visų pusių apsivelti tešla.
8.Tešlą su vaisiais gerai išmaišykite ir supilkite į 20 cm skersmens kepimo formą.
Traškaus sluoksnio gaminimas :
1.Sumaišykite visus išvardintus ingredientus.
2.Sviestą sutarkuokite burokine tarka ir greitai viską išmaišykite rankomis.
3.Supilkite trupinius ant pyrago viršaus ir dėkite kepti apie 45 -50 min.Žiūrėkite kaip atrodo.
Iškeptą pyragą BŪTINA palaikyti šaldytuve per naktį.Nepjaustykite jo ką tik iškepto,nes sugadinsite.
Mano pastebėjimai kitam kartui : norėčiau pyragą iškepti mažesnėse kepimo formelėse,kaip darė Eryn . Manyčiau plonesnis būtų daugiau sukepęs ir gardesnis.Tik tiek,kepsiu darrr 😋
Skanių akimirkų 😊
šaltiniai : MP cuisine , ERYN FOLLE CUISINE , IRRI style
Gaminau pyraga pagal sita recepta. Laaabaaai patiko. Siandien grizau i Lietuva butinai pagaminsiu ir namiskiams 😍
AtsakytiPanaikintiSveiki Ar galima susimalti migdolų riekeles ,pyrago traškiam sluoksniui?
AtsakytiPanaikintiSveiki ,manau taip 🙂Nors pati neesu to išbandžiusi.
Panaikinti