Jeigu ruošiatės pyragų dienai ,patikėkite ,šis keksas praeis be eilės 👌 Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus ,bet tikrai puikiai pavyks,net jeigu ir esate nelabai įgudusi kepėja.
Reikės :
1. Sausi produktai :
420 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelį druskos
2. Kiaušinių masė :
3 kiaušiniai
180 ml tirpinto sviesto ( originale alyvų aliejus )
250 g cukraus ( originale 550 g 😏 mes tokių kiekių cukraus nevartojam , todėl kirtau beveik pusiau)
3. Kakavinė tešla :
1/2 stiklinės kakavos miltelių ( stiklinė 250 ml )
3/4 stiklinės pieno
4. Špinatų tešla :
100 g šviežių špinatų
1/2 stiklinės pieno
1 a.š. aliejaus
Gaminimas :
1.Špinatus nuplaukite,nusausinkite ir sutrinkite blenderiu.
2.Sujunkite sausus produktus : į išsijotus miltus dėkite kepimo miltelius,vanilinį cukrų ir druską.Išmaišykite.
3.Kiaušinius išplakite su cukrumi ir pilkite aliejų arba tirpintą sviestą.Išmaišykite.
4.Masę daliname į 2 dalis.Į vieną dalį sijokite kakavos miltelius ir įpilkite 3/4 stiklinės pieno.Į kitą dalį dėkite trintus špinatus ir pilkite 1/2 stiklinės pieno.Gerai išmaišykite.
5.Sausų produktų masę dalinkite į 2 dalis ir kiekvieną dalį sudėkite į atskiras mases.Vieną dalį miltų dėkite į kakavinę masę , kitą dalį į špinatų masę.Abi mases atsargiai išmaišome.
6.22 cm skersmens kekso formą patepkite aliejumi ir pilkite dalį kakavinės masės ant viršaus pilkite dalį špinatų tešlos.Taip supilkite abi mases. Pagaliuko arba peilio pagalba permaišykite tešlas.
7.Keksą kepame 160* C įkaitintoje orkaitėje apie 70-80 min. KEPIMO LAIKAS GALI SKIRTIS PRIKLAUSOMAI NUO KEPIMO FORMOS DYDŽIO IR ORKAITĖS TIPO.Ar iškepęs keksas tikrinkite mediniu iešmeliu.
Skanių akimirkų !!!
šaltinis konditerijos studija ''Šef konditer''
Skaniai atrodo,reikes isbandyti.
AtsakytiPanaikinti