Tešlai :
3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė karšto sūdyto vandens
Įdaras :
džiovinti miško grybai išvirti ir sumalti
kepinti svogūnai
druska
Užpilui :
Kepinti svogūnai su aliejumi
Gaminimas : (Produktus matuokite ta pačia stikline ar puodeliu.Mano stiklinė 250 ml iki viršaus.)
1.Miltus berkite į didelį dubenį,pilkite aliejų ir karštą pasūdyta vandenį.
2.Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso ,toliau darbuojamės rankomis.
3.Tešlą gerai išminkykite.Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų. Tešla elastinga,nelimpanti prie rankų ir stalo.Kočiojimui miltų neprireiks.
4.Įdarui maltus grybus sumaišykite su pakepintu svogūnu ir druska pagal poreikius.Grybų nesvėriau ,tiesiog darykite iš akies.
5.Toliau tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus.Dedame po šaukštelį įdaro ir kraštelius užspaudžiame šakute arba užraitome.
6.Virtinius dėkite į verdanti pasūdytą vandenį ir virkite apie 7-8 minutes.Tiekite su kepintais svogūnais,Skanūs ir šalti.Kūčioms rekomenduoju virtinius pasigaminti iš anksto ir užšaldyti.Taip sutaupysite daug brangaus laiko.
Gražių švenčių ir skanių šventinių patiekalų !!!
Mano seimoje Vienas is skaniausiu ir greiciausiai suvalgomu patiekalu, tai Virtinukai su grybais.Isbandykit tikrai nesigailesit.
AtsakytiPanaikintiLabai skanu o tešlą nuostabi
AtsakytiPanaikintiAciu nuostabus skonis ir labai labai geras receptas. Sekmes ir sveikatos tau Rita
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas , skanu valgyt. Nuoširdžiai dėkoju. Linksmų artėjančių švenčių !
AtsakytiPanaikintiAčiū !! Gražių švenčių ir Jums :)
Panaikinti