2018 m. sausio 26 d., penktadienis

Tiršta vištienos sriuba su sūriu ir pievagrybiais

Skani,soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai ko mums reikia tokiu darganotu oru.Labai švelnaus skonio .Bulves sriuboje pakeičiau makaronais.Makaronai iš kietagrūdžių kviečių nudažyti natūraliai su špinatais,ciberžole,burokėliais,morkomis ir net kalmarų rašalu.Labai skanūs.


Gaminimui apie 50 min
5 porcijos

Reikės :

5 vištienos blauzdelės
sauja makaronų
2 morkos
200 g pievagrybių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
lapkotinio saliero stiebas
poro
krapų
sviesto kepinimui
druskos
3 v.š. natūralaus skonio tepamo sūrelio ( žiūrėkite riebumą ir sudėtį ,rinkitės liesesnį )


Gaminimas :

1. Į puodą pilame vandens ir užkaičiame blauzdeles.Užvirus nupilame vandenį ir nuplauname vištieną.Toliau dedame atgal į švarų puodą ir pilame apie 1,5 l vandens.Druskos pagal poreikius.Verdame apie 20-25 min. kol suminkštės.
2.Kol blauzdelės virs susmulkinkite pievagrybius,svogūną,česnaką,sutarkuokite morkas, supjaustykite salierą ir nedidelį porą.Viską pakepinkite ant sviesto .
3.Išvirusias blauzdeles nukaulinkite , pašalinkite odą ir susmulkinę dėkite atgal į sultinį.
4.Į puodą su sultiniu sudėkite kepintas daržoves ir virkite 10 min. Toliau dėkite makaronus.Virkite tiek minučių kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.
5.Pačiame gale dėkite sūrį ir gerai išmaišykite.Barstykite smulkintais krapais.

Skanių akimirkų !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą