Esu didelė Itališkos virtuvės gerbėja.Mano virtuvėje visada yra konservuotų pomidorų,mocarelos,pesto padažo,saulėje džiovintų pomidorų ir įvairių rūšių makaronų .Būna dienų ,kai nesinori mėsiškų patiekalų.Šis patiekalas - nuostabus reikalas pietums ar vakarienei.Nepaprastai skanus ir gamintas daugybę kartų.Puikiai tiks ir svečiui palepinti.Labai rekomenduoju - nesigailėsite.
Reikės :
apie 250 g Cannelloni makaronų
Įdaras :
400 g rikotos sūrio
200 g tarkuoto parmezano sūrio
200 g šv. špinatų
1/3 a.š. malto muskato
Pomidorų padažas :
400 g smulkintų pomidorų savo sultyse
2 v.š. pomidorų pastos
1 svogūnas
sviesto kepinimui
druska,pipirai
1 v.š. cukraus
Baltam padažui :
100 g sviesto
1 stiklinė pieno
1 v.š. miltų
sauja parmezano
3 riekės baltos forminės duonos
Gaminimas :
1.Keptuvėje be riebalų apkepinau špinatus.Kepti kol sukris.Tai įvyksta labai greitai.
2.Rikotą sumaišiau su parmezanu,špinatais ir gardinau muskato riešutu.Šiuo įdaru pripildžiau makaronus.Makaronų virti nereikia,jie būna labai minkšti.
3.Smulkiai supjausčiau svogūną ir pakepinau svieste.Kad sviestas nepradėtų degti ,įpilkite kelis šaukštus vandens.Svogūnams suminkštėjus supyliau pomidorus, pomidorų pastą ,įdėjau druskos,pipirų,cukraus.
4.Ištirpinau 100 g sviesto,įdėjau šaukštą miltų ,išmaišiau ir supyliau pieną.Pakaitinau kol sutirštėjo.
5.Batono riekeles supjausčiau kubeliais.
6.Pasirinkite tinkamą kepimo indą.Idealiausia būtų jeigu makaronų vamzdelius išdėliotumėte be tarpų.Bet jeigu tokio indo neturite ,įtieskite kepimo folijos arba popieriaus.
7.Į kepimo indą supyliau pusę pomidorų masės,išdėliojau įdarytus makaronus ir užpyliau likusiu pomidorų padažu.
8.Ant viršaus supyliau baltą padažą ir išdėliojau duonos kubelius.Indą uždengiau ir dėjau kepti į 180 * C orkaitę 30 min..Po 30 min. nudengiau ir kepiau dar 20 min , kol duonos kubeliai gražiai apskrudo.
Iškepus iš karto nepjaustykite ,duokite susistovėti.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą