2018 m. vasario 3 d., šeštadienis

Keptas karpis su karamelizuotais svogūnais

Aš karpio neįsivaizduoju kitaip valgomo nei su svogūnais  ir pomidorų pasta arba padažu.Tai toks tradicinis patiekalas, kuris gaminamas dažno iš jūsų virtuvėje.Taip paruoštas karpis turi vienintelį trūkumą - jo visada būna per mažai.Tikrai prie  kepto keptuvėje karpio nereikia jokių ypatingų salotų ar mandrų garnyrų.Karpis,kepti svogūnai ir bulvės-gali užsimerkti ir murkti kaip skanu 😋 Sutinkate ? Šiandien prie karpio svogūnus truputį karamelizavau pagal receptą ČIA .

Reikės :

2 vnt. karpio file  ( apie 1,3 kg )
4 didelės skiltelės česnako
5 pipirų mišinio
druskos
miltų
aliejaus kepimui

5 dideli svogūnai
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. cukraus ( dėjau truputį daugiau nei pusę)
3 lauro lapai
aliejaus kepimui





Gaminimas :

1.Karpio file supjaustome ir ištriname smulkintų česnakų ,pipirų ir druskos mišiniu.Paliekame pastovėti bent pusvalandį.Aišku kuo ilgiau tuo geriau.
2.Nuvalytus svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.Man labai plonai neišėjo,bet rezultate gavosi neblogai.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ,dėkite svogūnus,sutrupintus lauro lapus,cukrų ir maišant kepinkite 15 min. ar ilgiau.Liepsna vidutinė,nesudeginkite.Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4.Į keptuvės vidurį,patraukę svogūnus,dėkite pomidorų pastą.Kepinkite 1-2 min. iki karamelizuosis.
5.Išmaišykite,uždenkite dangtį ir dar 1 min pakaitinkite.Atvėsinkite.
6.Nuvalykite bulves ir užkaiskite.Kol iškepsite karpį,bulvės bus išvirę ir galėsite tiekti vienu metu.
7.Karpio gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite odele žemyn į  įkaitintą aliejų kepti.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.
Karpis skanus ir karštas ir šaltas.Skanaus !!!



1 komentaras: