2 vnt. karpio file ( apie 1,3 kg )
4 didelės skiltelės česnako
5 pipirų mišinio
druskos
miltų
aliejaus kepimui
5 dideli svogūnai
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. cukraus ( dėjau truputį daugiau nei pusę)
3 lauro lapai
aliejaus kepimui
Gaminimas :
1.Karpio file supjaustome ir ištriname smulkintų česnakų ,pipirų ir druskos mišiniu.Paliekame pastovėti bent pusvalandį.Aišku kuo ilgiau tuo geriau.
2.Nuvalytus svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.Man labai plonai neišėjo,bet rezultate gavosi neblogai.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ,dėkite svogūnus,sutrupintus lauro lapus,cukrų ir maišant kepinkite 15 min. ar ilgiau.Liepsna vidutinė,nesudeginkite.Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4.Į keptuvės vidurį,patraukę svogūnus,dėkite pomidorų pastą.Kepinkite 1-2 min. iki karamelizuosis.
5.Išmaišykite,uždenkite dangtį ir dar 1 min pakaitinkite.Atvėsinkite.
6.Nuvalykite bulves ir užkaiskite.Kol iškepsite karpį,bulvės bus išvirę ir galėsite tiekti vienu metu.
7.Karpio gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite odele žemyn į įkaitintą aliejų kepti.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.
Karpis skanus ir karštas ir šaltas.Skanaus !!!
Labai mėgstu karpį....bus išbandyta :)
AtsakytiPanaikinti