Labai mėgstami ir dažnai gaminami.Dažnai naudoju Crepes receptą ,bet šie lietiniai nėra Crepes ,nes produktų norma padidinta.Dėl to ,tiesiog pagerinti lietiniai su jautiena.Lietiniai labai minkšti ir gražios geltonos spalvos.
Lietiniams : Iš šios normos išeis daug lietinių.Aš kepiau didelius 26 cm ,išėjo apie 16 vnt.
4 kiaušiniai
2 puodeliai pieno ( puodelis 300 ml )
2 puodeliai miltų
4 v.š. tirpinto sviesto
druskos
Jautienos įdarui :
600 -700 g virtos jautienos ( aš naudojau brandintus jautienos šonkaulius )
svieste kepinto svogūno
druskos
pipirų
sultinio nuo šonkaulių
Gaminimas :
1.Išvirkite šonkaulius.Virkite tol kol mėsa atšoks nuo kaulų.Į vandenį įdėkite druskos.Sultinio neišpilkite ,jį panaudosite maltai mėsai ir sriubai.Mėsą sumalkite ,įdėkite svieste kepinto svogūno,pipirų,druskos ir pilkite sultinio.Sultinio tiek,kad mėsa būtų drėgna.Nepersistenkite 😊
2.Kambario temperatūros pieną ir kiaušinius išplakite ,pilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar paplakite.
3.Dėkite miltus ir maišykite iki neliks gumuliukų.Aš dažnai pasinaudoju blenderiu,minutė ir tešla paruošta.Ne viduramžiais gyvenam , kad rankom viską maišyti 😏 Tešla turi būti skystoka.Jeigu tešla tiršta įpilkite dar pieno.
4.Kepam lietinius be riebalų.Iškeptus atvėsiname ir suvyniojame su malta jautiena.Galite užsišaldyti,sutaupysite daug laiko.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą